Ostin heinäkuun alussa polarin ft7 -sykemittarin. Nyt sitä on tullut käytettyä ahkerasti jo pitkälle kolmatta kuukautta, joten koen kykeneväni sen arvostelemaan suht tarkasti.
Polar on suomalainen (ainakin näin kuvainnoillisesti) yritys, ja koska en omista nokian puhelinta, koen olevani edes jonkin sortin isänmaallinen kantaessani polarin sykemittaria :D
Ft 7 malli ei ole aivan yksinkertaisin malli mitä polarilla on tarjota, mutta kuitenkin yksi niistä simppelemmeistä.
Sen toimintoja ovat sykkeen mittaus (duh), kalorinkulutus, kunto- ja rasvanpolttosykealueen erottelu ja harjoitusten tallennus. Mittari osaa myös laskea oman sykerajan, eli sen missä sykkeessä vaihtuu kunnonnostatus ja missä rasvanpoltto.
Mittariin syötetään aluksi omat tiedot: pituus, paino, sukupuoli ja syntymäaika.
Jokaisesta harjoituksesta saa yhteenvedon jossa mittari ilmoittaa harjoituksen keston, kalorikulutuksen, keskisykkeen, maksimi sykkeen ja kertoo kuinka kauan oltiin rasvanpolttoalueella ja kuinka paljon kunnonkohotus alueella.
Tämä mittari tekee myös yhteenvedon harjoitustiedostoista aina viikoittain niin, että erillisestä tiedostosta saat tietää kuinka kauan olet viikossa liikkunut, kuinka monta harjoituskertaa liikuit, ja kuinka monta kaloria olet kuluttanut koko viikon aikana liikunnalla.
 |
Kuvat: Harjoitustiedoston yhteenveto |
Juoksun aikana voit valita näyttääkö mittari sykettä, kulunutta aikaa ja kelloa, sykealuetta (rasva vai kunto) vai kalorinkulutusta. Minä pidän mittarin aina sykenäytössä, mutta joskus saatan kurkata keston puolelle, jos haluan esim. juosta tietyn verran ajallisesti. Sitä pystyy kuitenkin vaihtamaan helposti nappia painamalla kesken juoksun, joten ei tarvitse tyytyä yhteen tietoon.
Jos sykemittarin tuo lähettimen lähelle (mikä on siis siinä rinnan alla) niin se näyttää kellonaikaa hetken. Tämä mittari toimii myös veden alla, kunhan tietokoneen nappeja ei paina veden alla.
Noista rasvanpoltto- ja kunnonnostatusalueistä vielä sen verran että jos haluaa että on jommalla kummalla alueella koko ajan, niin sekin on mahdollista. Mittarin saa nimittäin lukittua jompaan kumpaan alueeseen ja näin ollen se rupeaa sitten valittamaan (piippaamaan) jos tuolta alueelta lähtee. Ja sitten tietää itse joko hiljentää tai nopeuttaa tahtia. Itse en ole käyttänyt tätä toimintoa, koska juostessa se syke joka tapauksessa on siellä kuntopuolella. Ja mulla on niin huono kunto että ihan kävelylenkilläkin jos koittaisin olla siellä rasvanpolttoalueella, niin se rupeis huutamaan mulle jos vähänkään rivakammin astelisin.

Siinäpä ne ominaisuudet varmaan olikin. Sitten omiin kokemuksiin. Mä olen tykännyt hurjasti tästä mittarista. Mä en tarvitse mitään hienostelumittareita, kun tästäkin seuraan vaan juoksun aikana sykettä ja sitten kotona katson kalorikulutuksen ja keston. Eli perjaatteessa simppelikin sopis mulle. Uskon kuitenkin että tosta rasvanpolttoalueen seuraamisesta tulee tässä jossain vaiheessa ajankohtaista, joten se on kyllä ihan kiva että se tossa sit on.
Mä en enää oo käynyt kattomassa noita viikkoyhteenvetoja, mutta on se ihan kiva niitäkin joskus vertailla
Kaikista mukavinta on ton helppokäyttösyys. Mä laitan vyön ylle ja lähettimen kiinni vyöhön. Sitten kello ranteeseen ja ulkona painan yhtä nappia. Mittari hakee sykkeen ja tadaa, harjoitusta alettiin tallentamaan. Sitten vaan juoksen ja seurailen sykettä ja lopussa painan yhtä nappia muutaman kerran niin harjoitus on tallennettu.
Kaikin puolin siis hyvä mittari. Jos haluaa sykemittariltaan vähänkään enempää, niin tämä ei luultavasti riitä, mutta näin aloittelijalle ja laihduttajalle tämä on omiaan. Siihen tarkoitukseen tää on tarkoitettukin.
Tällä mä pärjään ainakin siihen saakka kunnes rupee enemmät tiedot treeneistä kiinnostamaan.
Näin sykemittareistä yleensä, niin mä suosittelen. Se tuo ihan oman juttunsa lenkkeilyyn ja mulla ainakin auttaa tosi paljon se että pystyn seuraamaan sitä sykettä ja sen mukaan sitten toimimaan juostessa.
Kertokaa hei ihmeessä löytyykö teiltä mittaria, minkälainen jos löytyy ja mitä te haluatte sykemittarilta? :)
-Kaukaa Kaunis