torstai 6. marraskuuta 2014

Syksy ja motivaatio

Nyt vuoden pimeimpänä aikana laihduttaminen ei ole aivan helppoa. Itsehän aloitin lokakuun lopussa taas tämän "uuden yrityksen" terveellisemmästä elämästä, ja täytyy kyllä sanoa, että oli se viime kerralla paljon helpompi aloittaa kun kesää vasten silloin lähdin porhaltamaan.

Jo yksinkertaisesti sää tuo omat haasteensa liikunnan kannalta. Jos taivaalta tulee vettä kun saavista kaataisi, niin ei sitä heti ole lenkkikamppeita päällensä pistämässä. Myös pimeys tuo oman haasteensa lenkkeilylle. Sitä ei pakosti uskalla lähteä ihan jokaiselle metsäpolulle tai ainakaan etsimään mitään uusia reittejä. Pimeällä ei myöskään saa mitään irti ympäristöstään, se on vaan niin paljon mukavampaa lenkkeillä päivänvalossa maisemista nauttien.

Pimeys vaikuttaa myös minun vireystasooni. Kun ei vaan jaksa tehdä niin paljoa, ja illalla alkaa väsyttämään heti kun aurinko laskee. Tuntuu että kello olisi jo yhdeksän vaikka se on vasta kuusi. Energia ei tumnu riittävän enää liikuntaan päivän jälkeen.

Mitä näille kaikillea asioille voi sitten tehdä? Ainakin voi yrittää aikatauluttaa omaa elämää niin, että liikunta tulee tehtyä itselle sopivaan aikaan ja mieluisasti. Mä tykkään käydä lenkillä, ja tykkään tehdä sen valosaan aikaan, joten siispä mun pitää löytää liikunnalle aikaa joko aamusta tai ennen auringon laskua. Päivän lyhennessä tämä tietenkin vaikeutuu entisestään, mutta sitten voin joko oppia pimeässä lenkkeilyn, tai vaihtaa vaikka lajia uimiseen uimahallissa, tai saliin.

Energiatason ylläpitämiseksi mun pitää huolehtia että saan öisin hyvin nukuttua, ja että en nuukahda sohvalle kun palaan koululta. Teen jotain vähän aktiivista sen kaikista uuvuttavimman ajan, niin jaksaa sitten taas iltaan saakka valvoa.

Säälle ei nyt vaan mahda mitään, mutta ainahan sitä pystyy vaatetuksella vaikuttamaan miten sään kokee. Saapasta vaan jalkaan ja kävelylle! Tai sateella huppu päähän, ja tuulipukua päälle. Ja heijastimet!!

Kaikki kuitenkin lähtee asenteesta. Nyt mä olen päättänyt että tämä tehdään, ja siinä ei paljon loskat ja pimeys saa haitata. Ei sitä joka ilta tarvitsekaan lähteä lenkille, mutta silloin lähtee kun on päättänyt, ja selityksiä ei hyväksytä! Kyllä me tämä syksy ja talvi selvitään!

Talvesta tuli mieleen, että toivon todella, että tänä vuonna tulisi edes sen verran lunta että muutaman kerran pääsisi hiihtämään. Se voisi olla oikeasti kivaa, nyt kun olen pääsemässä taas liikunnan makuun.

Paljon energiapakkauksia teille kaikille syksyllä reippaileville! :)

-Kaukaa Kaunis

2 kommenttia:

 1. Oot oikeilla jäljillä! Varsinkin talvi-aikaan lenkkeilyssä on mun mielestä avainasemassa kuteet jotka on lämpimät mutta hengittävät, syksykaudella sellaiset jotka eivät päästä läpi kosteutta tai tuulta.Itse sain viimetalvena virtaa myös kunnon nastalenkkareista, täällä sivukylillä kun on aika harvoin sulat nuo kävelytiet, ei tarttenu pyrstön puolesta pelätä ja pystyi etenemään ihan reilusti ilman pelkoa liukastumisesta.
  Mitä väsymykseen tulee, syötkö d-vitamiinia? Jos et, niin kannattaa ottaa päivittäiseen kokeiluun ainakin, itsellä pahin väsymys taittui näin. Tsemppiä!
  Terveisin toinen projektimaakari, joka aloitti viime talvena, tällä hetkellä -13kg mittarissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nastalenkkarti kuulostaa hyvältä!

   Olen joo syönyt d-vitaamiinia, mutta en niin säännöllisesti kuin pitäisi! Kiitti muistutuksesta, voisi yrittää saada siitä ihan jokapäiväinen juttu :)

   Tsemppiä kovasti sinnekin, huippusuoritus jo takana!! :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)