lauantai 12. lokakuuta 2013

Ryhmäliikuntatunnit

Oon nyt syys- ja lokakuun aikana päässyt tutustumaan oman kaupungin opiskelijaliikunnan tarjontaan ryhmäliikunnan osalta.

Oon käynyt uskollisesti zumbassa, ja sen lisäksi pari kertaa muilla jumppatunneilla.

Tätä ryhmäliikuntaharrastusta häiritsee aikalailla mun juoksuharrastus, koska se valtaa niin suuren osa viikkoa niin että vapaailtoja jää aika vähän. Nää tunnit on suurimmaks osaks aina iltaisin, ja sekin vaikeuttaa osaltaan, koska jos haluan mitään sosiaalista tehdä, se tapahtuu aina iltaisin. Siinäkin on taas yksi syy miksi juoksu on niin hyvä harrastus: juosta voi mihin aikaan tahansa päivästä! :)

Mutta joo, takaisin ryhmäliikuntaan.

En ole koskaan kokenut olevani ryhmäliikuntatunti-ihminen. Tykkään joukkuelajeista kyllä, yhdessä tekeminen on kivaa. Mutta ryhmäliikuntatunneilla se ei ole yhdessä tekemistä. Se on yksin tekemistä suuressa ryhmässä.

Mutta päästyäni yli ensimäisestä inhorefleksistäni, pääsin asian yli ja nykyään pystyn aika surutta pomppimaan siellä muitten joukossa sitä sen kummemmin ajattelematta.

Olen siis käynyt säännöllisesti zumbassa ja useamman kerran Total body (toiselta nimeltään totaalinen kehonrääkkäysjumppa) ja vpr (vatsa-peppu-reidet) -jumpassa.

Zumba on aika mahtavaa. Meillä on älyttömän hyvä ohjaaja, jonka ei oikeastaan tarvitse sanoa tuntien aikana sanaakaan, ja fiilis on aivan katossa ja liikunta tulee ns. huomaamatta siinä ohella. Zumba on myös pieni poikkeus näin muista ryhmäliikuntatunneista, että siellä on osittain myös kontaktia muihinkin ryhmäliikkujoihin, mikä on minusta ollut vaan mukavaa.

Zumabaa suosittelen siis kaikille. Minua ei ole siunattu tanssigeeneillä, ja jos minä pysyn sillä mukana, niin kuka tahansa pysyy! Musiikki on mukaansatempaavaa ja tanssit vaihtelevia ja tarpeeksi yksinkertaisia. Parhaimmillaan zumba on siis tunti täynnä hyvää musiikkia, mahtavaa fiilistä ja liikkumisen iloa. Voin kyllä kuvitella täysin minkälaista zumba pahimmillaan on jos ohjaaja ei ole sopiva hommaansa. Mutta sekin selviää kokeilemalla.

Toiseksi eniten olen käynyt lauantaipäivisin pidettävässä total body-jumpassa. Se on koko kehoon keskittyvä tehojumppatunti. Aluksi on lämmittelyksi aerobista jumppaa, jonka jälkeen käydään lihasryhmiä, kuten reidet ja peppu, kädet ja viimoiseksi vatsa- ja selkälihakset. Nuo alueet tehdään siis joko painotankoa, tai oman kehon painoa hyväksikäyttäen tehden toistoja niin kauan että tähdet alkaa pyörimään päässä. Tai siltä ainakin minusta tuntuu. "Parhaimmillaan" minäkin olen nojaillut seinään ja haukkonut henkeä tunnin päätteksi, ja keräillyt voimia ennen kun lähden pyöräilmään takaisin kotiin. Eli kunnon jumpasta on kyse! Aina mä mietin jumppailun aikana että miksi ihmeessä minä tänne taas tulin, mutta kotona kiitos seisoo ja hyvillä mielin voi miettiä jumppaa.

Sitten olen tutustunut muutaman kerran myös VPR-jumppaan.  Joka on ihan mukava. Vatsaosuus on aika rankka ja en ole kertaakaan saanut sitä kunnialla loppuun, mutta parempi sekin kun ei mitään. Tätä jumppaa mä olen hieman harkinnut että jättäisin kokonaan pois, koska nyt on jo juoksu ja kaksi ryhmäliikuntatuntia viikolle mahdutettuna.

Mutta siinä oli ne ryhmäliikuntatunnit joilla mä olen käynyt. Jatkossa siis tulen käymään edelleen keskiviikkosin zumbassa ja lauantaisin total bodyssa. Ne on mukavaa vaihtelua juoksemiseen, ja ohjattu jumppaaminen on paljon tehokkaampaa kuin kotona, jolloin voi lösähtää maahan makaamaan jos ei "jaksa" olla lankussa loppuun saakka. Ja ryhmäliikutatunnit on siitäkin hyviä että niille voi vaan mennä sillon kun on aikaa tai halua. Ei ole mitään sitoutumista tai että ei osaisi jos ei ole ennen/pariin kertaan käynyt.

Mitäs mieltä te olette ryhmäliikuntatunneista, ja käyttekö millään tunneilla?

-Kaukaa Kaunis

5 kommenttia:

 1. Lueskelin tässä joku päivä sun blogia ja jotenki onnistuit koukuttaan mut tähän. Sulla on paljon oikeeta ja tsemppaavaa asiaa ja lisäks sulla on täysin terveellinen meno päällä! Itekin oon jo pidemmän aikaa miettiny salia+ ryhmäliikuntoja, mutta omassa opiskelijakaupungissani hinnat on vähän sitä luokkaa, ettei ainakaan tässä raossa oo varaa ees harkita. :( Mutta toi zumba kyllä houkuttelis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipas taas kiva kommentti! :) Tervetuloa seuraamaan !

   Mä kävin kurkkaamassa sunkin blogian ja hyvin on sullakin lähtenyt käyntiin prosessi :>

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 2. Tällä hetkellä mä en käy ryhmäliikuntatunneilla oikeastaan ollenkaan. Jos sähly on verrattavissa ryhmäliikuntaan (=joukkuelaji), niin sitten joo. :D Oon mä aikaisemmin tykännyt bodypumpista ihan hulluna, nyt vaan on toi kuntosali ottanut enemmän valtaa, kun sinne voi kanssa mennä mihin aikaan vaan, eikä tartte ootella millon se tunti alkaa. :) Zumbattu on myös joskus, mut mä oon niin huono noissa koreografisissa jumpissa, että sotkeudun aina jossain vaiheessa omiin jalkoihin tai muuten vaan kuviot hakusessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oli aluksi ihan hukassa ja tuntu että sekoilin koko ajan. Mutta sitten kun siellä vaan kävi pari kertaa ja "oppi" joitain koreografioita ja tapoja miten askeleet otetaan, niin helpottu kummasti.

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  2. Joo, tolleen jos käy tyyliin kerran kuukaudes (tai mun tapaukses viel harvemmin), on aina yhtä sekaisin :D

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)