tiistai 5. marraskuuta 2013

Vesijuoksua

Kävin tänään kokeilemassa vesijuoksua. Heräsin klo 7, ja jo 7.50 olin uimahallilla.

Olimme päättäneet kaverin kanssa mennä kokeilemaan vesijuoksua, koska kaverini selkä oikuttelee juoksusta, ja hänelle oltiin sitten suositeltu vesijuoksua joka vahvistaisi niitä pieniä lihaksia selkärangan ympärillä, ja näin juoksu maallakin voisi onnistua. Ajattelin että ei siitä mitään haittaa voi mullekaan olla.

Siispä suuntasimme yhdessä mummorunsauteen, eli vesijuoksuväylälle. Olimme väylän nopeimmat (wuhuu!), mutta myös n. 30-40 vuotta nuoremmat kuin muut juoksijat. Onneksi mummoja oli suht vähän liikenteessä, joten saimme keploteltua juoksun niin että pääsimme menemään omaa vauhtiamme eikä junnailtu muiden perässä.

Mutta niin, itse vesijuoksusta, se oli yllättävän kivaa! Ja tehokasta! Juoksimme tunnin, mutta en osaa sanoa kuinka pitkän matkan kerkisimme tunnin aikana vesijuosta, koska jouduimme tosiaan tekemään puolikkaita ja epämääräisiä ympyröitä kun etsimme vapaata baanaa.

Kun olimme tunnin juosseet ja nousimme vedestä, täytyi ihan venyttää käsiä kun tuntui niin selkeästi treeni käsissä. Ja jaloissa myös. Eli tehokasta oli.

Ainut mikä vesijuoksussa on, niin sitä en ehkä lähtisi yksin tekemään. Kaverin kanssa on kiva juosta kun siinä voi höpötellä, mutta yksin juostessa voi alkaa pitkästyttää koska homma on niin hidasta.

Positiivisen kokemuksen jälkeen päätimme että lähdemme toistekin vesijuoksemaan. Varsinkin ensi vuoden puolella kun kaverinikin saa opiskelija-alennuksen.

Uimme "normaalisti" vielä kymmenisen minuuttia, mutta tunnin juoksun jälkeen se tuntui aika raskaalle ja lähdimme saunaan.

Innostuin uinnista kuitenkin sen verran, että jos tulee sellainen rako lukujärjestyksessä, että pääsisi aamu-uinnille, niin menen ehdottomasti! Se oli ihana virkistävä tapa aloittaa päivä, ja lämmin sauna ja suihku oli näin kylmänä ja lumisena päivänä parhautta!

Musta tuntuu että mitä enemmän mä urheilulajeja kokeilen, niin sitä enemmän mä niistä kaikista innostun! Mulla alkaa kohta päivät loppumaan viikosta kun haluttaa harrastaa niin kaikennäköistä ! :)

-Kaukaa Kaunis

9 kommenttia:

 1. Voi uinti ja vesijuoksu on ihan huippua! Harmittaa kun läheisin uimahalli on tuplakallis ja seuraavaan onkin sitten jo 4km matkaa. Sieltä ei jaksa käpötellä takasin jos meinaa kunnolla vesiurheilla :S Uinti ois kyllä ihan ehoton ykkösurheiluvaihtoehto muuten, ihanasti saa jumiutuneet hartiat kyytiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uinti on kyllä ihanaa. Harmi kyllä toi hintajuttu. Kaiken liikunnan tulis olla ilmasta, niin valtiokin säästäis :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 2. Kannattaa lukasta muutama vesijuoksu -tekniikka juttu netistä. Vesijuoksussa hitaus on valttia, nopeus ei :) Pääperiaatteenahan on pitää selkä mahdollisimman suorassa ja käyttää mahdl. vähän käsiä hommassa. Niin saat treenistä tehokkaan. Ne mummot taitaa yleensä mennä siellä puoliuintia/vaakatasossa jolloin se on lähinnä uintia kellukkeen kanssa. Tietenkin ikäihmisille se liikkuminen on tärkeintä, ei niinkään ne tehot.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tekniikka oli vähän ehkä hakusessa, mutta tultiin siihen tulokseen että jos tuntuu tehokkaalta niin ei sillä niin väliä meneekö ihan kaikkien oppikirjojen mukaan.

   Mutta vois kyllä kattoa vähän infoa, niin se vois olla vielä tehokkaampaa. :) Kiitos siis vinkistä!

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 3. uinti on just jees!

  ihan pikkanen kateus iski, kun sivulauseessa mainitsit lumisuuden, täällä vain märkää ja pimeää!! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se lumi tuli ja meni :D Jäljellä enää jääsohjo.

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)