tiistai 1. lokakuuta 2013

5k to 10k - viikko 4

Nopeesti menee viikot. Viikko 4 takana 5k210k juoksuohjelmasta.

Tämän viikon juoksuharjoitukset meni näin:

Päivä 1: 20 min vakaa juoksu
Päivä 2: 10 min hölkkä, [ 2 min nopea juoksu, 2 min hölkkä ] x 3, 8 min vakaa juoksu
Päivä 3: 45 min vakaa juoksu

Päivä 1: Hyvin meni. 20 min menee kyllä nykyään ihan supernopeesti. Ihana huomata kuinka kunto on oikeasti parantunut. Kotiinkin palatessa ei oo enää sellasta ähkypuhkuhikeävirtaa -oloa :)

Viikko 4, Päivä 1
Päivä 2: Hölkkä meni hyvin, piti vähän tosin toppuuttella itteä että oikeasti pysyn siinä hölkässä, jotta jaksan sitten noi nopeat juoksut juosta. Sitten ne nopeat juoksut alkoikin, ja ai että kun 2 min tuntuikin pitkältä! Eka nopeajuoksu ja hölkkä meni ok, mutta sitten kaksi seuraavaa nopean juoksun osuutta tuntui tuskaiselta! Koitin juosta kovaa, mutta pakostikin vauhti hiipui hieman, ja sitten koitin taas puskea ja juosta kovempaa. Odotin koko ajan että no, joko korvaan käskettäis hölkätä, jokojokojoko? Juoksin kuin juoksinkin kaikki kolme nopeaa juoksua nopeasti. Ekan vähän nopeammin kuin toiset, ja lopussa tahti hiipui, mutta pysyi kuitenkin nopeampana kuin olisin vapaaehtoisesti juossut :D Täähän ei oo vapaaehtoista kun menee ohjelman mukaan, kun korvaan tulee käsky juosta lujaa, niin silloin juostaan :)

Viikko 4, Päivä 2
Viikko 4, Päivä 3
Päivä 3: Odotin tätä vähän jännityksellä. Ei sillä että aattelin että en jaksa, vaan sillä että olin päättänyt että juoksen kovempaa kuin viime viikon pitkän matkan hölkkä. Siinä sitten alotin vähän rauhallisemmin, mutta toisin kuin viime viikolla, en pidätellyt itteäni kun tahtomattani lähdin hakemaan itselle ominaista juoksutahtia. Eli kovempaa kuin normaali hölkkä. En ajatellut että "en mä kuitenkaan jaksa tätä tahtia koko 45 min", vaan ajattelin niin, että jos rupeaa väsyttämään, voin hiljentää tahtia sitten. No, eipä alkanut väsyttämään. Eli tahti pysyi loppuun saakka samana, ja olin niin ylpeä! Juoksin siis 45 min putkeen, pisin aika kuin mitä koskaan ennen elämässäni! Ja vaikka juoksu toki tuntui jaloissa ja kehossa, niin olin niin innoissani että olisin voinut lähteä lenkille uudestaan vaikka saman tien! :) Onnistunut lenkki siis, ja kyllähän sitä tulikin juostua melkein 7 km tuon 45 min aikana, niin kuin kuvasta näkee.

Oikein kiva viikko siis tämäkin. Ensi viikko onkin sitten "palautus"viikko, eli kaikki harjoituksen onkin sitten helpompia.
Loppuun vielä Kuva jonka otin juostessani päivä 3:sen pitkää juoksua. Syksy on vaan niin kaunis! Kuva tietenkin tärähti kun juoksin samalla, mutta musta siitä tuli ihan kiva, ja sopi olotilaan :)
 

Nauttikaa tekin syksystä ja lähtekää lenkille! :)

-Kaukaa Kaunis 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)