torstai 17. lokakuuta 2013

Juoksutavoite

Kuten kaikki pidempään seuranneet tietävät, mä olen hurahtanut juoksuun. Tällä hetkellä mulla on menossa juoksuohjelma, joka tähtää 10 km juoksuun (5k to 10k).

Ohjelmaa on jäljellä enää kolme viikkoa, mutta senkin päätteeksi ohjelma juoksuttaa mua 60 min, ja se on sitten vauhdista kiinni pääsenkö sinne 10 km saakka. En usko että ihan vielä tuo tunti riittäisi.

Eli siitä päästääkin tähän tavoitteeseen. Jos haluan juosta kympin, täytyy se tehdä ohjelman "ulkopuolella", ja päätin pistää sille aikarajan.

Tulen siis juoksemaan ihka ensimmäisen kymppini marraskuun puoleenväliin mennessä. Se voi olla ensi viikolla, tai se voi olla 15.11.2013, en tiedä. Pääasia kuitenkin on se, että se tulee olemaan.

Tuntuu muuten todella oudolta kirjottaa mitään tällaista. Minäkö muka juoksisin, JUOKSISIN, kympin? Pah.

No, tässä pitää siis tehdä päänsisälläkin hommia ja uskotella itselle että musta on tähän.

Jos rehellisesti ja käytännöllisesti ajatellaan, niin uskon että jos lähtisin huomenna rauhassa hölkkäämään, niin pystyisin ton kympin juoksemaan. Juoksinhan minä tiistaina 7,5 km, ja tahtia olisi pystynyt hidastamaan ja matkaa jatkamaan.

En nyt kuitenkaan lähde "puolikuntoisena" lenkille, vaan kerään rohkeutta noilla juoksuohjelman juoksuilla.

Wish me luck!

-Kaukaa Kaunis

6 kommenttia:

 1. Jos joku, niin sä pystyt siihen! Oon ihan varma siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Auttaa enemmän kun uskotkaan että joku uskoo mun kykenevän tohon! :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 2. Susta tulee vielä joku maratoonari tai ultrajuoksija ;) http://www.sportman.fi/ käyppä vilkaisemassa. Mainitsin vissiin alotuspostauksessa ton Jukka Viljasen, mutta uskon, että tuo kaveri voi sua inspiroida :) Sillä on aika yksityiskohtaiset tarinat noista sen ultrajuoksuista (esim. autiomaan halki) tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu... näytti kyllä aika siistiltä! On vaan "pieni" matka tästä mun kympistä tollasiin suorituksiin! :D

   Mutta puolmaratoonia mä olen alkanut harkitsemaan jo ihan vakavasti ens syksylle. Jos keväällä saa alotettua treenit niin syksyllä vois olla mahia siihen :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 3. On kyllä inspiroivaa lukea juoksemisesta sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka on vielä suhteellisen lähivuosina ollut suunnilleen yhtä hyvässä juoksukunnossa kuin olen itse (en jaksa juosta edes yhtä kilometriä yhtäjaksoisesti...) Pitää ehkä taas itsekin aloittaa tuo couch to 5k ohjelma taas alusta, jos tällä kertaa jaksaisi loppuun asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähivuosina? Ennemminkin lähikuukausina! Viis kuukautta sitten en jaksanut juosta kuin ehkä 500 m, ja senkin jälkeen olin aivan kuollut.

   Eli jos mä pystyn tähän vaivasella viiden kuukauden harjottelulla, niin kuka vaan pystyy! :)

   Suosittelen ohjelmaa, ja tärkeintä on että ottaa sen ohjelmankin rauhallisesti, ja tähtää ennemminkin siihen että saa harjotuksen tehtyä, kun siihen kuinka nopeasti juoksee. Tahtia kerkiää nostamaan sitten myöhemminkin :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)