lauantai 26. lokakuuta 2013

Salille!

Elämässä kaikki ei todellakaan mene niin kuin suunnittelisi.

Eli eilen kertoilin siitä kuinka veljeni tekee minulle saliohjelman, ja juoksutekniikkaharjoituksen.

No, meidän ei pitänyt keritä mennä salille tutustumaan, mutta piti keritä tehdä juoksuharjoitus. Loppujen lopuksi siinä kävi niin että juoksemaan ei päästy ollenkaan, mutta salilla kerittiin käydä tutustumassa.

Eilen siis iltasella tuli sellainen rako että mentiin kunnan urheilutalon pienehkölle kuntosalille. Se on pieni ja tavarat ja laitteet vanhoja ja ei parhaita mahdollisia. Päästiin kuitenkin tutustumaan perusjuttuihin, ja se oli hyvä.

Aloiteltiin kahvakuulailulla. En ollut koskaan ennen kokeillutkaan kahvakuulaa, kuullut vain siitä paljon blogeista. Veli opasti oikeat asennot ja perusliikkeet ja kertoili mihin kaikkiin ne vaikuttaa. Sitten käytiin läpi tangon (tyhjän) liikeratoja, miten nostaa se niin että ei riko paikkoja siinäkään vaiheessa kun tangolla alkaa olla painoja. Käytiin läpi peruslaitteet ja vapaitten painojen kanssa eri liikkeitä.

Eli kaikenkaikkiaan tutustuin kuntosaliin aika pintapuolisesti, en päässyt siis ihan treenaamaan, vaan toistin liikkeitä ihan vain pari kertaa niin että sain tuntua liikkeisiin.

Kovin rankkaa tällä kertaa ei siis ollut, mutta kyllä kahvakuulailu sai hien pintaan ja sykettä ylös.

Tämän salikokemuksen perusteella veli sitten kyseli mistä tykkäsin ja ehdotteli sitten erilaisia treenejä. Päädyttiin tosin siihen että tässä vaiheessa saleilu ei pakosti ole se mihin kannattaa eniten panostaa, koska saan kuitenkin juoksusta ja jumpista aika monipuolista liikuntaa. Ja sitten jos lisään vielä harkitsemaani uintia, niin paletti on jo aika täynnä.

Mutta kivahan se on että tietää jotain jos talvella alkaa juoksu hankaloitumaan tai haluaa mennä kaverin kanssa punttikselle.

 Eli nyt mulla on sellainen peruspaketti kasassa jos ja kun mä salille päädyn tässä jossain vaiheessa.

Mulle muuten selvisi veljen kanssa jutellessa että mun korkeat sykealueet on mitä ilmeisimmin on veressä. Veli sanoi että sillä on ihan samanlailla sykkeet katossa normaaliin verrattuna, ja että toisella veljelläni menee samanlailla myös.

-Kaukaa Kaunis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)