maanantai 7. lokakuuta 2013

5k to 10k - viikko 5

Viides viikko 5k to 10k -juoksuohjelmassa oli palautumisviikko. Eli sen sijaan että harjotettais lihaksia lisää niin pitäydyttiin jo ennestään opetellussa. Lenkit olivat siis lyhyempiä ja vaativuustasoltaan mentiin "takapakkia"

Tässä olisi viikon 5 harjoitukset:

Päivä 1: 15 min vakaa juoksu
Päivä 2: 10 min hölkkä, [1 min nopea juoksu & 1 min hölkkä] x 4
Päivä 3: 30 min vakaa juoksu

Päivä 1:  Aattelin että tää tuntuis maailman helpoimmalta, olinhan ennen tätä juossut 45 min, ja tää oli vaan kolmannes siitä. No, sattuipa menkat sitten siihen saumaan, ja mulla lähtee nimenomaa jaloista voimat siihen aikaan kuusta. Siellä koitin räpeltää, ja kyllähän mä tuon sain juostuakin, mutta ei ehkä ollut niin helppo kun kuvittelin. Tein tän kävelylenkin välissä, eli olin kävellyt jo hetken ja sitten juoksin ohjelman, ja sitten kävelin vielä toisen hetken. Oli ihan mukava tehdä pidempi lenkki vaikka juoksuosuus olikin pieni.

Päivä 1 -Viikko 5
Päivä 2: Tää oli ärsyttävin juoksulenkki vähään aikaan. En ollut ilmeisesti sitonut juoksuhousuja tarpeeksi kireälle vyötärön naruista, joten housut meinas tippua koko ajan. Nopeat juoksut tuntu pitkiltä, vaikka ne olikin vain minuutin, kun housut koko ajan tipahtaa ja niitä ei oikein pystynyt sievästi kesken juoksun nostamaan. Ja vaikka nopeita juoksuja oli vain neljä, niin tuntui jo ekan juoksun jälkeen että ei tästä selvitä. Tahti siis hiipui aikalailla, ja viimeinen nopeajuoksu menikin aikalailla tempojuoksun puolelle. Toisekseen minuutin hölkät olivat liian lyhyitä, niiden aikana ei kerinnyt palautumaan nopeasta juoksusta, joten hengitys oli vielä raskas ja syke korkealla kun oli aika juosta taas nopeasti. Äh. Ei ollut kivaa, mutta tulipahan tehtyä.

Päivä 2 - Viikko 5
Päivä 3: Tää oli sellanen lenkki mille lähin sen kummemmin mitään ajattelematta. En miettinyt minkä reitin valitsen taikka mitä vauhtia meinaan mennä. Kunhan menin vain. Ihan kivasti se kyllä niin menikin, tosin juoksu tuntui todella pitkältä. Vaikka puoli tuntia ei ole kovin pitkä, odottelin puolivälin merkkiä todella pitkään ennen kuin se napeista kuului. Juoksin tosin lujempaa tällä kertaa. Halusin kokeilla miten jaksan. Ja hyvin jaksoin. Tosin siinä puolivälissä alkoi polviin ja oikeaan lonkkaan ja reisiluuhun kolottamaan. Pelästyin sitä hieman ja hidastin tahtia ja menin asfaltilta tienpientareeseen hetkeksi juoksemaan. Hetken päästä kipu kuitenkin lakkasi ja kirin tahdin takaisin nopeampaan. Täytyykin pyytää veljeä seuraamaan juoksua ja antamaan kommenttia jos vaikka väännän jalkojani jotenkin oudosti. Puoli tuntia meni kuitenkin ohi ja oli kiva fiilis omasta juoksutahdista.

Päivä 3 - Viikko 5
Sellanen oli siis viikko 5. Ensi viikolla onkin pidempiä juoksuja, ja viikko huipentuu 50 min pitkään vakaaseen juoksuun. Hui!

-Kaukaa Kaunis

2 kommenttia:

  1. Tuo on varmasti kyllä ihan motivoiva ohjelma väli-ilmoituksineen ym. :) Harmi vaan että en jotenkaan usko tuon toimivan omassa Samsungin GT-S5230-kosketusnäyttökännyssä kun se ei mikään älypuhelin oo :( Oishan niitä vaikka mitä sovelluksia uusille kännyköille..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta että kaikki on kyllä helpompaa älypuhelimella. Mutta pitää muistaa että kaikki on kuitenkin mahollista ilman sitä älypuhelintakin!

      Vaatii vaan vähän enemmän juoksijalta jos täytyy itse pitää huoli siitä että juoksee tässä välissä 2 minuuttia ja toisessa 3,5 min. Mutta mahdollista kuitenkin.

      -Kaukaa Kaunis

      Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)