sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Erittäin sovellettua SuperDieettiä

Heipä hei! Vielä kerkeän näin iltamyöhään naputtelemaan tämän viikon yhteenvetoa.

Eli Superdieetti jatkui hieman sovellettuna tällä viikolla. Söin siis kiltisti rahkaa ja paljon kasviksia, mutta viikon keskivaiheilla mua alkoi heikottamaan kummallisesti. Ei tullut siis kyseeseenkään että olisin lähtenyt salille kovaa treeniä vetämään, vaan pitäydyin aerobisissa, jotka sainkin viikon aikana suoritettua.

Ja nyt siitä heikotuksesta enemmän. Se johtui varmasti alhaisista kaloreista, jotka olivat erityisen alhaiset ottaen huomioon että päivän aikana tuli aerobista liikuntaa jonkun verran. Sitten perjantaina juoksulenkin jälkeen olo oli sen verran heikko että mun oli pakko saada hiilareita kehoon. Söinpä siis leipää.

Noh, ei siinä mitään, ajattelin että jos vain nostan kaloreita enemmän ja lisään hiilarit takaisin jokapäiväiseen ruokavalioon (pienessä määrin) niin olo helpottaisi. Lauantaina sain kuitenkin kohtauksen, joka ei mitä luultavammin johtunut superdieetin ruokavaliosta. Uskon kuitenkin että alhaiset kalorit ja uupumus/heikotus joka siitä tuli, vaikuttivat kohtauksen tuloon.

Pelästyinpä siis ihan kunnolla. Vastaavaa kohtausta en ole koskaan kokenut, ja pikaisen googlailun perusteella saattaa olla aika vakavasta asiasta kyse. Toivotaan kuitenkin ettei näin ole. Huomenna vasta pääsen varailemaan kouluterveydenhuollosta aikaa, niin saadaan sitten selvitettyä mikä juttu se oikein oli.

Söin tänään normaalisti. En siis syönyt rahkaa taikka kasviksia riittävää määrää. En tosiaan syytä tai tiedä johtuiko kohtaus yksin ruokavaliosta, ja en usko että näin on, mutta en minä ole tällä viikolla ihan täysissä voimissa taaplannut. Syy voi olla ihan puhtaasti neurologinen, mutta haluan nyt varmistaa että saan ruokavaliosta tarvittavat ravintoaineet ja enemmän kaloreita, ja näin ollen en ainakaan herkistä itseäni vastaavalle kohtaukselle.

Tässä on nyt sitten pari päivää pohdittu ja pelätty pahinta. En meinaa jättää SuperDieettiä kesken, vaan meinaan jatkaa sitä soveltaen välillä rankallakin kädellä. Koitan saada hedelmien kautta vitamiineja ja vähentää rahkaa, josko ruoansulatuskin toimisi sitten paremmin.

Jos lääkäri sanoo että se on se ja sama mitä suuhun pistän, niin sitten lähden hieman tarkemmin noudattamaan SDtä.

Älkää nyt kuitenkaan kovin pelästykö - minä pelästyin jo ihan tarpeeksi kaikkien puolesta!

Huomenna taas vaa'alle! Kaikki miinus otetaan ilolla vastaan :) Kyllä tämä projekti menee eteenpäin hieman löysemmälläkin superdieetillä.

-Kaukaa Kaunis

6 kommenttia:

 1. En tiedä minkälainen kohtaus on ollut kyseessä, mutta tarkista suolan saanti! Tossa dieetissä ei suolaa tule yhtään mistään muualta, kun ihan suolapurkista. Ja sitä saa syyä ihan reippaasti, yllättävän paljon 5g/pv. Toivotaan, ettei ole mitään vakavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole mitannut suolaa kyllä grammoina, mutta olen aina lisännyt suolaa annoksiin ja maustanut lihan aina reilusti suolalla. Ei varmaan tule ihan täyttä 5 grammaa päivässä, mutta jonkun verran kuitenkin.

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 2. Kuulostaa tosi ikävältä kyllä! :( Toivottavasti saat pian selville kohtauksen syyn ja toivotaan, ettei oo mitään vakavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Kovasti toivon että selviän säikähdyksellä!

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 3. Kamalaa :(! Toivottavasti saat pian selvyyden, mistä on kyse ja järkevää, että hellitit nyt tiukimman diettailun osalta, kunnes selviää, mikä kohtauksen aiheutti. Hurjasti tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kävinkin jo lääkärin kanssa juttelemassa, ja päivitän kyllä sitten tänne blogiinkin kun tietää enemmän.

   Kiitos kovasti :)!

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)