torstai 27. maaliskuuta 2014

Mitä SD opetti minulle

No niin! Nyt on taas aikaa hieman päivittää blogia.

Aluksi haluan kiittää teitä kaikki ihania ihmisiä jotka kannustitte ja tsemppasitte mua kun ilmoitin että lopetan SuperDieetin. Kiitos niistä, ne auttoivat oikeasti paljon!!

Nyt ajattelin hieman avaista miksi SuperDieetti ei minulle sopinut, jotta te jotka sitä mahdollisesti harkitsette, voitte miettiä onko nämä asiat teille positiivinen vai negatiivinen aspekti Jutan dieeteistä.Ensinnäkin koko ajatus dieetistä on aina ollut mulle hieman vastenmielinen, ja olen niitä kyllä parhaani mukaan karttanut. Jos ruoka- ja treeniohjeet ovat tiukat ja dieettimäiset, niin sehän on sanomattakin selvä että niillä ohjeilla ei koko loppuelämää eletä. Tässä se suurin ongelma mulla onkin: dieetin väliaikaisuus. Mulla ei vaan usko riitä siihen että jos mä kärjistelen (mitä se oikeasti oli) kuusi viikkoa, ja saan painoa pois, niin että se pudotettu paino lähtisi pysyvästi. Koska sitä sitten rohmuaa sen kuuden viikon edestä kun dieetti loppuu.

Mun olisi pitänyt kyllä tajuta se että tää dieettiajatus lähtee multa käsistä, koska jo ennen dieetin alkua se oli havaittavissa. Mähän siis mässäilin ihan kunnolla "koska maanantaina alkaa dieetti". Sain itseäni siitä kyllä kiinni, mutta ajatus oli jo siinä vaiheessa kylvetty. No, sitten kun homma tosiaan kusahti sen mun kohtauksen jälkeen (ei liittynyt SuperDieettiin), niin se sitten kosahti ihan kunnolla. Ja hullu morkkis sen jälkeen.Toisekseen ruokavalio oli aivan liian tiukka. Tämäkin liittyy kyllä tuohon diettailuun, mutta mun mielestä se oli näin muutenkin tämmöselle normaalille ihmisellä jolla tätä ylimäärästä löytyy ihan kunnolla, aivan liian tiukka. Kyllä mä ymmärrän että niitä tuloksia tulee kun ohjeet on noin tiukat, mutta kyllä niitä tulis vähemmälläkin. Ja ehkä ne tulokset olisikin sitten pysyvämpiä jos se muutos ei olisi niin suuri dieetin loputtua. Ihan hyväuskoisesti mä tosin ajattelin että pystyn dieetin loputtua pitämään kilot pois, kunhan vaan jatkaisin terveellisesti. Sitä en tule koskaan tietämään.

Treeni ohjeet on aivan mahtavat! Siis siinä tulee salille kaksi ohjelmaa, yksi kahvakuula treeni ja yksi kotitreeni. Ne on huippuja, ja meinaan niitä kyllä jatkossakin käyttää.


Myös ruokavaliosta saa muokkaamalla sopivan laihduttajan ruokavalion, mutta ehkä se on vaan helpompi elää silleen että syö vaan paljon kasviksia, juo vettä ja vähentää hiilareita. Niillä pärjää hyvin.

Eli kaiken kaikkiaan uskon että nää Jutan dieetit sopii monille, ja varmasti jos asenne on oikea, niin ne kilot pysyy poissa. Mä koen helpommaksi jatkaa omaa rataa, joka on toki hitaampi, mutta toivottavasti pysyvämpi.

Ohjeet pidän tallessa, jos vaikka tää oma taaplaaminen ei onnistu, niin sieltä sitten vaan vinkkiä kehiin. Kuuden viikon dieettiä en enää koskaan tosin aloita.

Nyt vaan toivon että onnistun ihan ominkin voimin pääsemään aluksi nyt edes sinne seiskalukuihin, ja sitten normaalipainon puolelle. SD:llä se olisi varmasti onnistunut, mutta nyt mennään näin.

-Kaukaa Kaunis

kuvat: weheartit

2 kommenttia:

 1. Nyt on ollu taas pidempää taukoa postailussa. Pitäisikö tästä nyt päätellä että olet pahoilla teillä? Toivottavasti ei! Ihanaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan pahoilla teillä, mutta parennattavan varaa löytyy. Nyt taas mukana, ja uutta juoksuintoa puhkuen taas löysin bloggeriinkin takaisin :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)