tiistai 4. maaliskuuta 2014

SuperDieetin tavoitteet

Aloitin maanantaina 24.2.-14 Jutan Superdieetin, johon lähdin superbuustaus -idealla.

SD kestää kuusi viikkoa, jäljellä enää viisi, ja siihen kuuluu tiukka ruokavalio ja treeniohjelmat.

Jutan mukaan tämän kuuden viikon pudotuskeskiarvo on n. 8 kiloa. Tämä tarkoittaa siis sitä että monet laihtuvat enemmän, ja monet vähemmän kuin tuo 8 kiloa, riippuen tietenkin alkutilanteesta ja siitä kuinka tarkasti ohjeita noudattaa.

Minulla on sen verran vielä pudotettavaa, että saisin tuon 8 kiloa ja ylikin varmasti irtoamaan jos noudattaisin dieettiä grammantarkkaan ja kaikki treenit tehden. Valitettavasti mulla ei ole nyt antaa kuutta viikkoa elämästäni vain ja ainoastaan tämän dieetin noudattamiseen, joten päätin että noudatan dieettiä soveltaen ja paremmin omaan elämäntilanteeseen sopien. Ei sillä että dieettiä ei voisi noudattaa paljon hankalemmissakin elämäntilanteissa pilkulleen, mutta omaan ideologiaan ja elämään tämä soveltava sopii paremmin. Jos paino siis edelleen jatkaa putoamista.

Toisaalta en siis voi odottaa kovin isoja pudotuksia, mutta uskon kuitenkin että nämä minun soveltamiseni ovat sen verran pieniä että kyllä tälläkin paino saadaan putoamaan reippaasti. Ja jos paino ei meinaa tippua, niin ruokavaliota sitten taas viilaamaan täysin SDn mukaiseksi.

Mitkä ovat siis konkreettiset tavoitteeni tällä kuuden viikon jaksolle? Kiloja minulta on lähtenyt jo -3,1 kg, jossa toisaalta on hiilarinesteiden lisäksi menkkaturvotukset, mutta eipä kai sille voi mitään. Tavoitteeksi alunalkaen laitoin itselleni minimin -5 kg läskiä. Eli nesteet (1-2kg) ei tähän lukeutuisi. Nyt kun nesteitten määrä olikin noin yllättävän iso, päädyin muuttamaan tavoitettani seuraavaan välietappiini: normaalipainoon ylärajaan.

Ette muuten voi käsittää kuinka outoa minusta on puhua siitä kuinka jossain vaiheessa olen bmi:n mukaan normaalipainoinen. Olen aina ajatellut että tulen aina jokatapauksessa olemaan tavalla tai toisella ylipainoinen. Mutta enpä ajattele enää! Normaalipainon ylärajaan on matkaa -5,2 kg (pituus otettuna hieman alakanttiin, että varmasti olen normaalipainoinen!).

Tämä tarkoittaa sitä, että painaisin SD:n loputtua 6.4.2014 74 kg, jolloin kuuden viikon pudotus olisi huimat -8,3 kg! Tuosta määrästä on tosin jo tiputettu se -3,1 kg nesteitä, joten homma alkaa kuulostaa inhimillisemmältä kun katsotaan mikä urakka on nyt viidelle viikolle edessä: -1,04 kg/vko. Uskon että tuohon pystytään!

Ensimmäisen viikon tulos antoi kyllä sellaisen motivaatiobuustin, että haluan vetää tämän nyt ihan täysillä (soveltaen kuitenkin) loppuun saakka!

Tämmöinen tavoite mulla siis SD:n varalle. Aika maksimissa mennään, mutta toisaalta olen tyytyväinen kaikkeen pudotukseen. Nyt kun vielä pääsisi salille niin alkaisi homma pelittämään uudella tavalla :)

-Kaukaa Kaunis

2 kommenttia:

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)