sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Vuosisadan repsahdus

Aina kun on tämmöinen pitkä tauko postausten välillä, niin voi minun kohdallani näköjään vaikka vannoa että jotain pahojani mä täällä teen, kun en kehtaa tänne kirjoitella :D

Luvassa siis kunnon tunnustuspostaus.

Kaikki alkoi siitä, kun hellitin SuperDieettiä pelästyttyäni viime viikonloppuista kohtausta. Ajatuksena oli vain nostaa kaloreita enemmän normaaliin, jotta en altistaisi itseäni yleiseen heikotukseen. En myöskään lähtenyt rasittamaan itsenäni salille.

Niin inhottavaa kuin se onkin, niin ilmeisesti dieettiajattelu sain kuin saikin minusta vallan, vaikka koitin parhaani mukaan tsempata itseäni pois siitä. Tällä tarkoitan sitä, että koska dieetti meni omalla kohdalla pilalle, kun en enää noudattanutkaan sitä ruokavaliota, sain luvan mässätä ihan kunnolla. Ajattelin siis niin, että voinhan minä nyt tämän pitsan syödä, koska söinhän minä jo aamupalallakin leipää =dieetti pilalla. Ja mä en ole edes ennen ajatellut näin!

Koko elämäntapamuutoksen aikana jos on tullut niitä herkutteluhimoja ja lipsahduksia, tai olen syönyt vaikka joku päivä yli oman kulutuksen, en ole antanut sen haitata seuraavaa ateriaa tai varsinkaan seuraavaa päivää. Olen aina ottanut sen niin että nyt on taas hyvä jatkaa paremmin, ja mieluusti palannut rahkaan ja herkuttomuuteen. Mutta ei nyt. Nyt kun näin tiukka dieetti epäonnistui, niin se epäonnistui sitten kunnolla.

Noh, mitä minä olen sitten sikaillut tässä tämän viikon aikana? Leivoin vieraille pätkis-muffinsseja. Vieraita tulikin odotettua vähemmän, joten suuri osa katosi sitten omaan suuhun. Vanhemmat tulivat käymään ja veivät minut ravintojaa, jossa söinkin burgerin. Sitten teimme reissua Haaparantaan, jossa IKEA-ostosten lisäksi Suomeen kärräytyi karkkia ja suklaata aivan liikaa. Nekin katosi omaan napaan. Tämän kaiken kukkuraksi olen syönyt jäätelöä ja leipää enemmän kuin laki sallii.

 Huh! Olipa työn ja tuskan takana miettiä kaikki omat epäonnistumiset. Näitten lisäksi olen siis syönyt ihan tavallista ruokaa, josta en nyt sen kummempaa morkkista itselleni väännä.

Nyt kun olen jo tämän päivän (JUHUU!) ollut oikeilla raiteilla, osaan katsoa tuota viime viikkoa hieman uusi silmin.

Tästä tulisi aivan liian pitkä postaus jos alan kaikkea psykologista syytä tähän selittämään, joten teen sen sitten eri postaukseen. Päälimmäisenä nyt kuitenkin se, että diettailu ei vain sovi minulle. Luojan kiitos tämä sikailu loppuu nyt tähän, ja ensi viikolla alkaa terveellinen ruokailu taas. SD:ssä ei ole mitään vikaa, ja uskon että jatkan taas hieman soveltaen niiden ohjeiden noudattamista, koska ne oikeasti toimii! Mutta minkä minä nyt meinaan aivan kokonaan unohtaa, on se aikarajoitus ja kaikki epätodelliset tavoitteet mistä oli niin innostunut. Ensi viikolla luvassa siis uusi tavoitepostaus, joka onkin sitten hieman realistisempi ja toimii enemmän tsempparina kesäkuntoon pääsemisessä :)

Nyt olo on kun ryhävalaalla, ja peilistä oikeasti katsoo turvonnut monsteri. Tätä oloa en halua enää ikinä, eli paras jättää nyt tommoset taakse ja keskittyä tulevaan!

Vaa'alle astun sitten kun uskallan :D Ainakin pari päivää pitää nyt nesteitä sulatella taas pois ja päästä liikkumisen makuun!

Mä epäonnistuin, mutta nyt ei ole aika sitä surkutella, vaan miettiä että omin voimin oon päässyt jo tähän saakka, miksi en tästä eteenpäinkin! Viikko on kuitenkin pieni aika elämässä, ja jos se tarkoittaa sitä että olen tavoitteessa vasta ensi vuonna, niin sitten se tarkoittaa sitä! :D Kunhan olen siellä tavoitteessa jossain vaiheessa! Ja ne ärsyttävät seiskaluvut!!!! Vielä mä sinne pääsen ja siellä pysyn ja olen voittaja!

Tuntuu että pää on ihan täynnä kaikkea juttua mitä haluaisin teille vielä jakaa, mutta tuntuu että en näitäkään asioita saa nyt selkeästi kirjoitettua, joten jatkan sitten kun ajatus taas kulkee.

Ja taas huomaa kuinka tää blogi oikeasti auttaa! Ajatuksissa kuitenkin pysyi tää laihdutus ja se että kaikki mitä mä syön näkyy vaa'alla, ja se taas näkyy täällä. Eli kiitos kaikille teille, mä taisin päästä loppujen lopuksi aika vähällä.

Palaillaan!

-Kaukaa Kaunis

p.s. Kävin myös lääkärin luona sen kohtauksen puitteissa, ja siitä sitten tulossa omaa postausta aikanaan.

16 kommenttia:

 1. Tiäkkö mitä, haluaisin sanoa, että sää et oo epäonnistunut. Testasit ja se ei sulle sopinut, opit siitä ja jatkat paremmin eväin eteenpäin, se ei kuulosta epäonnistumiselta ainakaan omaan korvaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Jotenkin toi epäonnistumisajatus pitää saada nyt pois päästä! Se niin kuuluu tohon dieettiajatteluun mitä haluan karttaa...

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  2. Tuli itelle mieleen että aattele että se on vähän niin kuin kenkien osto! Tai siis sovittaminen, jotkut kengät sopii ja toiset ei eikä se oo mittään epäonnistumista :) Joidenkin kenkien pitäisi olla passelit koon puolesta mutta aina ne ei vaan syystä ja toisesta oo. Jos sun jalkoihin sattuis vääränlaisissa kengissä, niin syyttäisitkö niitä epäonnistumisesta? ;)

   Poista
  3. Hyvä vertaus! Onneksi näitä laihtumismetodeja on niin monta kuin on ihmisiäkin. Kiitos kannustuksesta taas :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 2. No voi höh. Mut älä sure, ei vaan ollu sun juttus! Mä oon ihan samanlainen, jos jollekin dieetille alan.. Joten ei enää, ainakaan tässä elämäntilanteessa. Tuskin koskaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei koskaan! :D Opinpahan jotain ittestäni nyt tämänkin kokeiluna aikana! :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 3. Tuuletukset tsemppauksen johdosta! :) Aika hauska sinänsä tuo "voinhan minä nyt tämän pitsan syödä, koska söinhän minä jo aamupalallakin leipää =dieetti pilalla". Blogeja lukiessa oppii näköjään myös hyvien vinkkien lisäksi noita huonoja ajatusmalleja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! :D Mutta omat valinnathan jokainen tekee. Ottakaa siis mallia miten EI saa tehdä :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 4. Voi, symppaan sua niin! Tutulta kuullostaa toi herkkusabotaasi ja sitten se epäonnistumisfiilis. Ite oon järkeilly siihen hvän (teko)syyn: kun vetää oikee tiukalla ja päässäkin pyörii taustalla se dieetti niin sitten koko homma romahtaa siihen yhteen väärään suupalaan, jota seuraa isompikin satsi sitten. Ja tosiaan, jos vetää liian pienilä kaloreilla pitkään niin kroppa ottaa sen takasin ahmimisena kun sitä (mättö)ruokaa sitten on. Sä tuut niin onnistuman kun hölläät vaan otetta niiku tekstin loppupuolella näytät tekevänkin :) Anna kropalle ja itelles aikaa oppia ja säilyttää uusia juttuja - ja mokaamisajattelu hiiteen. Kun rohmuaa niin sen jälkeen tulee aina kummasti se boostivaihe ja boostivaihetta taas ei tulis ilman rälläämistä :) Välillä löysemmin ja välillä tiukemmin, ei kukaan jaksa olla koko ajan täydet 100% eikä tarviikkaa. Tietty vielä parempi kai ois jos ei tekis himokiristelyjä eikä ylimässyjä vaan löytäs sen tasapainon missä tulee tuloksia rennolla asenteella ilman överivaiheita :) Hurjasti tsemiä, musta tuntuu että oot enemmän takasin raiteilla nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kommentti! Juuri toi mun pitää opetella, toi tasapaino! Ihana että en ole yksin tämän itsesabotaasin kanssa. Kyllä me vielä noustaan ja maailmalle naruetaan (Maija Vilkkumaan sanoin) :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 5. Noniin. Testasit, ei toiminut (ja usko pois etten ihmettele, ei toimis tollaset tiukat ulkoapäin määrätyt dieetit mullakaan!) ja nyt voit jatkaa tästä eteenpäin sitten jollain sulle sopivammalla tavalla! Ja allekirjoitan täysin tuon aikaisemman kommentin tuolta, ettet todellakaan oo mitään epäonnistunut. Ihan hullun iso kasa tsemppiä sulle jatkoon! :)

  Ja tästä blogihommasta oon ihan samaa mieltä kuin sinä, oli ehkä tämän vuoden paras päätös multa perustaa elämäntapamuutosblogi ja hakeutua sisään tähän "tsemppausrinkiin" muiden blogistien kanssa. Tästä saa vertaistukea enemmän kuin uskoiskaan :) Kiitos siis myös itsellesi, kun bloggaat, kiva on seurailla sun matkaasi ja myös mua se on inspiroinut ja motivoinut aivan älyttömästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti tsempistä! Ihanaa kun voi olla itselleen vähän armollisempi kun muutkin on! :)

   Ja tosiaan, blogi on kyllä mahdollistanut paljon tämän mun projektin aikana. Vertaistuki on parhautta!

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 6. Moi! uusi lukija haluaa jättää tervehdyksen. Ensinnäkin onnittelen sinua jo saavutetuista kiloista, niitähän näyttää olevan jo aika hienosti takana. Siksi uskallan sanoa, että älä nyt ihmeessä koe epäonnistuneesi jos tuo dietti ei ollut sun juttu. Nyt kerätessäni tarmoa omaan projektiini, olen surffannut muita "kohtalotovereita" täältä blogistaniasta, ja tämä sinunkin blogi on kyllä tosi motivoiva. Kiva blogi sinulla, jään seuraamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana saada näitä tämmösia kommenteja! :) Ja ompahan tosiaan tuollaistakin nyt kokeiltu. Tietää mikä toimii itselle ja mikä ei. Eli ei aivan turha juttu :D

   Tsemppiä hurjasti sun omaan projektiin!

   Ja tervetuloa seuraamaan blogia :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 7. Et oo kuule ainut jolle tiukasti rajatut dietit ei sovi!
  Mä huomasin viime syksynä saman jutun, kun aloin pohtimaan miks en koskaan pysy ruodussa; mä vaan ahdistun niistä alitajuisesti ihan sikana, kun tiedän että jotkut ruuat on kiellettyjä. Elämä on muutenkin tarpeeks ahdistavaa, ja sit tommoset mitättömät jutut vielä lisäämässä ahdistusta,niin joo ei kiitos.

  Sä et todellakaan ole epäonnistunut, jos jonkun _muun_ suunnittelema dieetti ei sovi sulle!
  Nyt alat vaan ettii sit jotain itsellesi sopivaa kultaista keskitietä ruokien ja syömisen suhteen!:) Tsemiii<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanan kannustavasta kommentista! :) Näin mun täytyy tehdä, ja oikealla tiellä olen jo.

   Kielletyt ruoat on kyllä mullekin sellainen punainen vaate, koska kiellot vaan synnyttää himoja, ja sen sitten tietää mitä tapahtuu kun ne himot saa vallan...

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)