torstai 11. heinäkuuta 2013

Couch to 5k app

Otin teidät kaikki mukaan viime viikon keskiviikkona juoksulenkilleni kun Couch to 5kn (aiempi postaus täällä) viikko 5 ja päivä 2 harjoitus alkoi. Mä tykkään tästä appista aivan valtavasti, ja haluan levittää sen ilosanomaa Suomeen!

Eli tulossa on vaihe vaiheelta läpikäynti mitä tän appin käytön aikana tulee tapahtumaan. Esimerkkinä toimii tosiaan viikon 5 päivä 2.


Tällänen on alotusnäyttö kun appin avaa. Mulla on valittuna "valmentajana" toi puudeli, koska se on kaikista söpöin :D Vaihtoehtona on myös zombie, armeijakernaali ja tietty "tavallisia" naisia pari. Valmentaja on siis äänenä harjotuksissa ja joka treenille on oma kannustava lausahdus, kuten tuo puolivälin merkki tossa liilassa kuplassa. Puudelin yllä näkyy senkertanen harjotus ja siitä voi selata tulevia ja menneitä harjotuksia. Tosta siis painetaa vihreää kun haluaa alottaa lenkin.

Seuraavana on tällainen näyttö josta voi tarkistaa onko gps päällä. Ja sitten vaan alotus vihreestä start nappulasta!

Harjoitus aloitetaan siis 5 min reippaalla kävelyllä. Kävely on merkitty vihreällä värillä. GPS löytyy ajanjuoksun yläpuolelta ja jos valo on vihreä, se on päällä. Olen tällä hetkellä niin metsässä että GPS ei löydä paikkaa koko aikaa.

 Aika juoksee aina alaspäin, ja valkoisessa laatikossa näkyy jäljellä oleva kokonaisaika. Ajanjuoksun voi pysäyttää Pause nappulasta, ja seuraavaan vaiheeseen voi mennä nuolesta. Juoksu/hölkkä osuudet näkyvät punaisina, kuten oikean alakulman seuraavaa osuutta näyttävä 8 minuutin juoksu.


 Kun GPS toimii (niinkuin se kaupungeissa ja sivistyksen parissa normaalisti toimiikin) näyttää näyttö koko ajan matkan kulkua niin matkana (km) kuin tahtinakin (minuuttia per km). Näistä saa lopuksi myös yhteenvetoa.


 Alareunassa näkyy musiikki. Appin asetuksista voi määrittää mitä musiikkia soitetaan harjoitusten aikana. Minä olen tehnyt erillisen workout kansion jonka sisältö soitetaan sekoituksena. Kappaleen voi pysäyttää tai vaihtaa oman mielen mukaan.


 Valmentaja kertoo aina milloin pitää kävellä ja milloin vaihtaa juoksuun. Yhtenä mahdollisuutena on myös värinä, jos ei halua puhetta. Valita voi myös välimerkin, eli kertooko valmentaja milloin ollaan puolivälissä. Valmentaja sanoo myös muutamia rohkaisevia sanoja pidemmillä juoksuväleillä ja loppupuolella.


Harjoitus loppuu aina viiden minuutin jäähdyttely kävelyyn. Ja kun aika loppuu, ilmoittaa valmentaja harjoituksen loppuneen. Musiikki kuitenkin jatkuu jos kotiin jäi vielä matkaa.


 Sitten ilmoitetaan harjoituksen loppuneen ja vihreästä painamalla jatketaan.

 Sitten näkyykin tuloksia, eli yhteismatka (mistä puuttuu osa koska GPS) ja kartalla näkyy lenkki minkä suoritit. Minä menin suoraa metsätietä ja tulin samaa reittiä takaisin. Nyt painetaan log it nappia ja harjoitus tallentuu appiin.

Sitten aloitussivun kautta mennään LOG osuuteen, ja sieltä voi käydä katsomassa kaikki suoritetut harjoituksen ja niiden tiedot. Kutakin harjoitusta painamalla saa tietää kuinka matka jakaantui kävelylle ja juoksulle ja keskiarvoiset tahdit juoksuun ja kävelyyn.


Sitten vaan etusivulle ja tarkastamaan seuraavan harjoituksen kokonaisuus. Tämän viikko 5 ja päivä 3 mä suoritinkin jo perjantaina. Siitä mä täällä blogissa jo hehkutinkin kun pystyin ton 20 min juoksemaan yhteen putkeen!

Tää on vaan ihan paras app ikinä! Se maksaa parisen euroa, mutta on joka sentin arvonen! Kaikki sohvaperunat hoi! Jos sä epäilet että sä et muka pystyis yhdeksässä viikossa juoksemaan viittä kilometriä putkeen, sä pystyt. Mullakin oli epäilykseni, mutta nyt viikolla 6 ollessa, voin sanoa että mä tiedän että kuukauden päästä mä juoksen sen 5 km ja sen jälkeen on mahtava fiilis!

 Tästä ohjelmasta tullaan vielä kuulemaan mun blogissa :)

-Kaukaa Kaunis

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä vinkistä!!:) sellainen jäi mietityttään, että maksaako toi ladatessa sen pari euroa vai joka kuukausi pari euroa? :D En oikein oo perillä näistä maksullisista sovelluksista, kun en niitä koskaan ole tilannut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tää C25k oli eka ostamani sovellus :) ja se on kertamaksu, eli ei tule mitään lisämaksuja kun sen kerran maksaa.

      Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi, ehdottomasti kannattava ostos !

      -Kaukaa Kaunis

      Poista
  2. Kyllä tämä ehkä sittenkin toimii. Olen nyt muutamat kerrat kokeillut eikä se "hölkkäys" tunnu enää niin pakkopullalta ja vaivalloiselta. Suuri kiitos sinulle siis vinkistä.

    - Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se toimii! Pitää vaan raahata se oma takamus sinne lenkkipolulle, niin kyllä se onnistuu !

      Muista jatkossakin että sun keho pystyy uskomattomiin asioihin, mutta sun pitää uskoa se myös mielessä, muuten se ei onnistu!

      -Kaukaa Kaunis

      Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)