keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Coconut oil overload

Jos "olet mitä syöt" pitää paikkaansa, niin minä olen varmastikin kookos, taikka paremminkin kookosöljyä.

Kookosöljy on kookoksesta saatavaa öljyä (duh), joka on kiinteää huoneenlämmössä, mutta sulaa öljyksi jo esim. kädenlämmössä.

Käytän kookosöljyä tuhottoman paljon. En vain sisäisesti syömällä, vaan myös ulkoisesti hiuksiin ja vartalolle. Käyttämäni öljy on cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä.


Aloitetaas nyt kuitenkin siitä ruokapuolesta. Käytän kookosöljyä melkein kaikkeen mihin sitä pystyn vain tunkemaan. Kun teen kanaruokia käytän kookosöljyä joko paistoöljynä tai marinaadissa. Tai molemmissa.

Aamupuuroon laitan lusikallisen öljyä joukkoon. En käytä voita tai suolaa puurossa.

Silloin harvoin kun hemmottelen itseäni smoothiella, laitan joukkoon kookosöljyä.

Öljy alkaa sulamaan kädenlämmössä. Öljyn voi sulattaa myös helposti lämpimällä vedellä tai mikrossa.
 Mun keittiössä kookosöljy toimii voin sijasta aina vaan kun voi (no pun intented).

Ja miksi näin? Kookosöljy on kasvirasva, ja vaikka sen terveellisyydestä ollaan montaa mieltä, niin on se kuitenkin parempi vaihtoehto kuin eläinperäiset rasvat ja kovat rasvat. Itse tykkään kookosöljystä sen takia koska se tuo hyvää makua (miedosti), tuoksua ja siinä kuitenkin on tutkitusti ihmiselle todettuja hyviä rasvoja, vaikka muista öljyistä niitä saakin enemmän.

Sitten niihin ulkoisiin tekijöihin. Kookosöljyä on käytetty kauneudenhoidossa jo muinaisten egyptilästen keskuudessa. Kookosöljy on ainoa kasviöljy joka on tarpeeksi hienorakenteinen että se ei tuki ihohuokosia, vaan kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Siksipä olen käyttänyt kookosöljyä kasvo- ja vartalovoiteena nyt jo useamman kuukauden, ja mun iho ei ole koskaan voinut paremmin. Kauppojen rasvoissa on tiesmitä kemikaaleja ja luonnottomia aineita, mutta kookosöljyssä on vain ja ainoastaan luonnontuotetta, kookosta.

Kookosöljy, kuten useat muutkin öljyt, esim. oliiviöljy, on mainio hiusnaamio. Mä tykkään käyttää kookosöljyä koska se on aivan ihanan tuoksuista, ja siitä jää kiva tuoksu hiuksiinkin. Teen noin kerran viikossa hiusnaamion, eli öljyän hiukset juuresta latvaan, laitan sykerölle ja annan vaikuttaa. Jos teen tämän saunapäivänä, niin annan hautua saunassa, jossa lämpö vielä auttaa öljyä tekeytymään hiuksissa. Sitten shampootan hiukset pariin kertaan, ja voilá, mulla on silkinpehmeät ja kiiltävät hiukset.

Kookosöljyä voi käyttää myös meikinpoistamiseen kaiken näiden muiden asioiden ohella. Monitoimi tuote siis!

 Ja se tuoksuu aivan ihanalle!

Käytättekö te kookosöljyä mihinkään?

-Kaukaa Kaunis 

4 kommenttia:

 1. Ei ole koskaan tullut ostettua, koska en voi sietää kookoksen makua.
  Sun postaus kuitenkin herätti mun mielenkiinnon. Mun hiukset on tosi huonokuntoiset, kuin korppua joka haaroittuu latvoista. Auttaisikohan kookosöljy kaksihaaraisiin, onko kokemusta tai osaatko sanoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kakshaarasia pois taio, mutta mun kokoemuksen mukaan se pitää kyllä latvat terveenä kun ne kakshaaraset leikkaa pois. Mulla nimittäin ainakin on latvat tervehtyny tosi paljon kookosöljyn avulla, ja pysynyt terveinä.

   Ja aurinkokaan ei tehnyt viime kesänä tuhojaan hiuksille kun tein naamioita kookosöljyllä. Eli suosittelen, koska lisäravinto ei oo koskaan pahasta hiuksille :)

   Oliiviöljykin tosiaan toimii, mutta mä tykkään enemmän kookosöljyn käsittelystä ja tuoksusta :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 2. Vitsi et ois kiva kokeilla ! Mun iho on tosi kuiva eikä mitkään rasvat oo koskaan auttanu ? On vaan yks mutta,,ja se on aika iso MUTTA, kookoksen haju saa mut pygimään :D Eli tää juttu oli sit varmaan tässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höhö :/ Onhan näitä muitakin öljyjä kosmetiikkaapuolella jotka on hyviä voiteenkorvikkeita. Ne ei vaan oo sitten niin edullisia :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)