sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Kymppi!

Mä juoksin tänään elämäni ensimmäisen kympin!

Täällä tuulee aivan järjettömän paljon, ja aamulla pihalla käydessäni olin melkein jo luovuttamassa ennen kun edes lenkille pääsin. Onneksi sain itseäni niskasta kiinni ja lähdin kuin lähdinkin lenkille. Tosin sillä ajatuksella että jos tuuli käy liian kovaksi, jätän lenkin lyhyemmäksi. Kyllähän siellä tuuli, ja välillä sai pää edellä puskea vastatuulta päin, mutta en luovuttanut. Onneksi!

Mulla meni kymmenen kilometrin juoksemiseen 1 tunti ja 15 minuuttia! Paljon paremmin meni kuin olin ajatellut.

Laitetaas tähän väliin vähän tietoa sports trackeristä ja sykemittarista. Mä siis laitoin sports trackerin päälle heti kun aloin juoksemaan, ja siitä seurasin sen millon kymppi tuli täyteen. Tässä sports trackerin tiedot:


Sykemittariin tuli mukaan alkulämmittelykävely ja loppukävely. Tässä olis juoksun + kävelyn tiedot:

kesto: 1 h 32 min
kalorit: 1225 kcal
keskisyke: 170
max syke: 211 (bugi?)
rasvanpolttoalueella: 6:39 min
kuntoalueella: 1 h 25 min

Sellasta! Ihan kivasti meni kaloreita kyllä. Seurailen sykettä aika tiuhaan juostessa, ja se pysy siinä 170-175 aikalailla koko ajan. Ylämäessä se pomppas sinne yli 185, mutta muuten oli tasasta.

Sitten siitä itse juoksusta. Ekat 15 min tuntu vähän ikävälle, tuntu että jalat meni maitohapoille, ja tahtia koitin pitää aika rauhallisena. Jostain syystä mun on tosi vaikea hölkätä hitaasti. Musta tuntuu että se vauhti koko ajan nopeutuu siihen mun normaaliin itselle mukavaan vauhtiin.Tavoitteena ei tosiaan ollut saada hyvää aikaa, vaan selviytyä kympistä. Siksi yritin mennä vähän rauhallisemmin, mutta niin kuin sports trackeristä näkyy, oli tahti aika tasainen koko lenkin ajan.

Mutta tosiaan, ton ekan vartin jälkeen löysin sen mukavan tahdin, ja annoin mennä. Yritin olla ajattelematta että juoksen nyt pitkää matkaa, ja koitin olla miettimättä sitä kuinka paljon on jo menty ja paljon jäljellä. Olin sopinut itseni kanssa että en edes katso matkaa ennen kun olen mennyt yli puolen välin. Ensimmäisen kerran tarkistin matkan kun olin juossut jo 7,9 km. Sen jälkeen katsoin kun mittari näytti 9,6 km, ja loput seurasinkin melko tiheään, ettei vaan mene yli! :D

Nopeasti kuitenkin meni juoksu, ja sitten kun lopetin juoksemisen, jalat tuntuivat pökkelöiltä. Musta tuntu että mä en hallinnut mun jalkoja ja tuntu ihan kun mä olisin kävellyt jotenkin tosi hassusti. Ja edelleen, kun juoksusta on melkein kaksi tuntia, mun jalkojen lihakset on vähän kosketusherkkiä ja tuntuu että niitä on käytetty! Ihana tunne! :)

Mä olen niin ylpeä itsestäni. Musta tuntuu että pystyn ihan mihin vaan kun pystyn juoksemaan kympin putkeen! :) En usko että rupean kovin usein tätä kymppiä juoksemaan, joku 7-8 km on minulle sopiva, ja pitäydyn siinä. Mutta on kiva kuitenkin pitää vähän kirjaa siitä miten juoksu etenee, joten tänne bloginkin puolelle on tulossa kehitysvertailuja silloin tällöin.

Illalla tulee viikon yhteenveto vielä. Oli pakko päästä vaan tänne heti jakamaan kun oon niin innoissani!

-Kaukaa Kaunis

11 kommenttia:

 1. Hienoo! Kohta sä vetelet tuolla puolimaratooneja aamulenkkinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Ens syksynä se saattaa olla ajankohtasta. Ei siis aamulenkkinä, mutta puolmaratoonin ajattelin juosta :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 2. Vau, onnea! :) Voin uskoa kuinka hyvä fiilis tuon suorituksen jälkeen on, ei enää paljon haittaa vaikka jalkoja pakottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei haitannut :) On ihanaa kun koko ajan muistuu mieleen että hei, mä olen juossut tänään kympin! :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 3. Otapa tästä haaste vastaan: http://tinttitreenaa.blogspot.fi/2013/11/inside-out.html :)

  VastaaPoista
 4. Nice!

  Jos tuntuu et jalat ei oikeen lämpene niin kokeile ottaa ihan pieni pyrähdyksiä pari. Ihan joku 50m, yleensä parin sellasen jälkeen ainakin itellä sujuu juoksu paljon paremmin silloin, jos on alussa ollut ongelmaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeille! :) Kiitti vinkistä !

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)