perjantai 10. tammikuuta 2014

"Kaukaa Kaunis etsii treeniseuraa"

Joskus on oikeasti tehnyt mieli laittaa jonnekin palstalle ym seuranhakuilmoitus. Urheilumielessä siis.

Olen nyt aikalailla koko elämäntapamuutosprojektini handlannut yksin. Toki unohtamatta teidän lukijoiden ja kanssabloggaajien tukea! Tarkoitan lähinnä että minulla ei ole "livenä" oikeastaan ketään kenelle voisin purkaa ajatuksia tai puhua koko elämäntapamuutoksesta. Tämäkin on kyllä valinta jonka olen itse tehnyt, ja jonka pystyisin ehkä muuttamaan, mutta tässä vaiheessa se tuntuu lähinnä hassulta.

Kaipailisin kuitenkin treeniseuraa. Ja treeniseuraa nimenomaan sellaisista ihmisistä kenen kanssa voisin jutella näistä asioista. Olen kyllä käynyt n. kerran viikossa yhden kaverini kanssa juoksemassa, ja saman kaverin kanssa olemme käyneet vesijuoksemassa. Toinen kaverini on ollut mukana zumbailemassa ja salilla. Nämä ovat aika loppuvuoden muutoksia, paitsi zumbassa olen käynyt kaverin kanssa koko syksyn.

Huomasin siis siinä kesän lopussa että vaikka nautin yksin juoksemisesta, puuttuu yksin urheilemisesta kuitenkin jotakin. Ideaalitilanne olisikin se, että sitä liikkuisin niin yksin kuin kaveiden kanssa yhdessä. Liikkuminen on mukavampaa ja menee ikäänkuin huomaamatta jos sitä tekee kaverin kanssa. Myös sinne lenkille tai jumppaan oikeasti on mentävä, eikä tyhmät tekosyyt itselle riitä, koska sen on jo sopinut kaverin kanssa.

Olisi myös mukavaa jos se toinen liikkuja olisi ikäänkuin samoilla linjoilla liikunnan suhteen. On aivan eri asia mennä juoksemaan tyypin kanssa jolla on takana jo monta maratoonia, kuin lähteä yhdessä yrittämään jotain uutta, missä ei tarvitsekaan olla heti ihan mestari.

Nyt siis yksi tänä vuonna tapahtuvista muutoksista olisi toivottavasti se, että saisin enemmän kavereitani mukaan liikkumaan. Yhtä olenkin jo kyselly, ja hän lähtee innolla opettelemaan hieman juoksua mun kanssa. Pääsen siis "opettajaksi" :)

Käyttekö te salilla/lenkillä/jumpissa yksin vai kavereittan kanssa yhessä?

-Kaukaa Kaunis

29 kommenttia:

 1. Tykkään käydä yksin. Joskus lenkkeilen kaverin kanssa, mutta enimmäkseen tosiaan yksin. Jumpissa toki on enemmänkin porukkaa, ja aina tulee jonkun kanssa muutama sana vaihdettua.
  Avomies on uudenvuoden jälkeen innostunut urheilemisesta (entinen sohvaperuna siis) ja odotankin sitä että alettais silloin tällöin yhdessä lenkkeilemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin paras tilanne jos puoliso lähtee myös kuntoilemaan :) Molemmat voi tsempata toisiaan!

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 2. Mä voisin alkaa sun liikuntakaveriks! Oon niin huono parantamaan tota juoksukuntoani, että sun matkassa olis pysymistä! ;) Mistäs päin Suomea olitkaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin huippua :) Ongelma on vaan se, että vaikka olenkin Lahden seuduilta kotoisin, ja vierailen siellä usein, asun kuitenkin opiskelupaikkakunnalla täällä "hieman" pohjoisemmassa, Oulussa. Noh, jos vaikka tavataan vähän Jyväskylästä pohjoiseen, niin oltais puolivälissä, ja sitten vaan juoksemaan? :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  2. Hahah! Ei yhtään huonompi idea! 14-16.3 oon tulossa kyllä Jyväskylään messuilemaan ja 11-13.4 Ouluun messuilemaan! Silloin tartteisin liikuntakaveria, ettei mee reissut ihan läskiks! :D Pakko ottaa ainakin lenkkarit matkaan, että pääsen liikkumaan ja tutustumaan samalla kaupunkiin! :)

   Poista
  3. No niin! Tässä onkin aikaa hyvin valmistautua :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 3. Mäkin haluun sun liikuntakaveriksi! :)

  Vanhalla salilla oli entinen työkaveri ja äiti jäseninä, jälkimmäisen kanssa tuli aika usein käytyä yhdessä salin puolella ja joskus balancessa. Parin kaverin kanssa oon käynyt joskus kävelyllä ja sulkapalloa pelaamassa poikaystävän ja/tai äidin ja sen miehen kanssa.

  Kaksi ystävää aloitti hiljattain painonpudotuksen/elämäntapamuutoksen, heistä toivon saavani myöhemmin keväällä liikuntaseuraa (toisen kanssa just aloitettiin kävelylenkit). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpais kyllä! :) Meilläkin taitaa tuota välimatkaa olla vähän enemmän, joten voitaisiin sopia vaikka skypejumpat? :D Se voisi olla vähintäänkin mielenkiintoista :)

   No joo, itsepähän olen tänne pohjoiseen muuttanut...

   Mahtavaa jos olet kavereiden tukena, varmasti motivoi jos lähipiiristä tulee kokemuksen syvällä rintaäänellä tsemppaus ja inspiraatio :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  2. Skypejumppa, hmm. Vois olla mielenkiintoista kyllä! :)

   Vierailen aina silloin tällöin Oulussa (keikoilla/festareilla ja poikaystävä on innokas Kärppä-fani), jos seuraavalla kerralla sovitaan liikuntatreffit? :) Tai vois kolmistaan Sannan kera tavata siellä Jyväskylässä. :D

   Poista
  3. Heei, todellakin jos on reissua Ouluun! :) Pidetään bloggaajamiitti :>

   Vois lenkkeily tulla hieman kalliiksi jos Jyväskylään saakka pitäisi aina mennä :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 4. haha. hyvä otsikko. Itse olen laittanut palstalle jos toisellekkin lenkkipyyntöä, mutta ei vaan natsaa. Yksin sitä saa aina lenkille mennä :( Missäpäin asustelet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää järkätä facebookkiin sellanen treeniseuraryhmä joka paikkakunnalle oma, vähän niinkuin kirpparitkin :)

   Mä oleilen tällä hetkellä Oulun suunnilla, eli aika kaukana kaikesta :) Paitsi Oulusta.

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 5. Itse olen nyt muutamaan otteeseen yksin käynyt salilla, en tykkää olla salilla yksin ollenkaan... sillä siellä hieman timmimmät likat katsoo mua pahasti, varsinkin kun oon yksin. Lenkillä tykkään ja rakastan käydä yksin mutta salikaveri ei olisi ollenkaan pahitteeksi. :)

  Tsemppiä sinulle ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, inhottavia tollaset ! Leuka pystyyn vaan ja kuntoilemaan! Senhän takia siellä ollaan, vähän sama kuin yliopistoihin kannattaisi mennä vain jos tietää jo kaiken opiskeltavasta asiasta.

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  2. Oot muuten ensimmäisiä jotka vastaa/reagoi mun kommentointiin. :) Mutta kyllähän siitä mulkoilusta iski mulle sellanen puuska että poljin vaan pyörässä kovempaa ja muistuttelin itseeni minkä takia olen siellä salilla.

   Menen huomenna salilla mieheni kanssa, ikävä kyllä emme vaan voi samoihin aikoihin viikolla treenata joten sen takia käyn yksin salilla.

   Harmi kun asut niin hirveen kaukana, itse asun uudessakaupungissa eikä mulla ole täällä ketään kavereita kun muutimme miehen työn perässä tänne. Oon asunu täällä noin 3 kk ja alotin 7. päivä uudestaan koulut ja salilla käynnin jotta voisi karistaa raskausaikana kertyneet kilot pois.

   Tässä on muuten mun blogi jos sua kiinnostaa seurata. :)
   http://kohtiparempa.blogspot.fi/
   Onneksi sentään netissä on tovereita jotka ymmärtää tälläisen kuntoilu intoilun jos ei paikkakunnalla esim. ole ketään.

   Poista
  3. Joo mä luinkin sun blogis jo läpi :) Ja jään seuraamaan!

   Hyvä että et antanut niitten katseitten häiritä. Onneks kaikki ei oo tollaisia! Ja tosiaan, välimatka on pitkä... taas. Musta tuntuu että kukaan ei asu Oulussa :D Mutta onneksi on netti!

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  4. Mullakaan ei taida kyllä olla yhtään kaveria Oulussa, lähinnä vähän korkeempana lappia. :/ Pitää ehkä joskus eksyä sinne Ouluun :D Joskus lenkkeilee sitten yhdessä ja todellakin, onneksi on netti. :)

   Poista
 6. Yksin on mukava vapaus. Voi muuttaa aikaa, jos siltä tuntuu. Mulla yleensä aika hyvä motivaatio. Jos oon menossa liikkumaan ja siirrän aikaa niin meen sitten oikeesti myöhemmin jne :D Joskus on kyllä kiva käydä kaverin kanssa liikkumassa. Molempi parempi.

  Mulla on ehkä vähän kumma tilanne, kun kaikki lähimmät ystävät on normaalipainoisia. Välillä jauhan liikkumisesta ja pudonneista kiloista, mutta välillä tuntuu, että ei ketään kiinnosta. Kun haluis silti puhua jollekin. Yleensä sitten kuitenkin vaan puhun. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä tuttua juttua toi normipainoiset ystävät -dilemma. Ne ei vaan ymmärrä samalla tavalla, ja ei se niitten vika oo, mutta välillä sitä vaan kaipaa vertaistukea.. sen takia nää kaikki blogit onkin niin mahtavia!

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 7. Mitä muuten opiskelet? :)

  VastaaPoista
 8. Salilla on kaikista parasta käydä yksin, kun muuten on suurempi todennäköisyys jäädä jauhamaan paskaa. Kuitenkin jumpissa on kivempaa kaverin kanssa. :)

  Poikakaverin kanssa on kiva käydä lenkillä ja on hyvä, kun toinen jaksaa juosta, kun itse olet melkein piipussa! Nyt huomaan miten kunto on parantunut, kun viimeksi lenkillä jaksoin juosta poikakaverin tahdissa melkein koko lenkin ajan! :D

  Sählyn pelaaminen on aivan älyttömän hauskaa! Pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja sosialisoitumaan :) Voisin koittaa muitakin palloilulajeja. Ennen olin aina niin nolona pelaamassa (myös siksi, että kaikki muut pelaajat olivat kundeja), mutta kyllä se pelaamisen riemu lopulta voitti häpeän. Nyt rakastan pallon perässä juoksemista! :)

  Harmi, että asut niin pohjoisessa! Olisi kiva mennä lenkille! :)

  - Norma Noe-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta että yksin sitä tulee ainakin tehtyä kun ei keskittyminen herpaannu.

   Mä olen aina tykännyt lenttiksestä, ja pitäisikin kattoa vähän olisko sellasta mahollista harrastaa näin tällee ihan harrastelijatasolla...

   Tuntuu että välimatkat taitaa tuottaa eniten ongelmia tässä mun treenikaveridilemmassa :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  2. Lukioaikana kävin naistensalilla, jossa kaikkien mammojen juoruaminen alko ärsyttämään! Sitten kaikki luki lehtiä ollessaan laitteissa. Fiilis oli: "Anteeks, siis mitä häh, eiks kukaan tee mitään?" Mulla on sellainen salimoraali, ett teen niin täysiä, kun pystyn ja sitten kun naama on punainen ja hiki haisee, niin sit on hyvä!

   Lenttis on kyllä kanssa tosi kivaa! :D

   Joo siltä vähän vaikuttaa :( sun pitää lähtee treenireissulle etelämmäs! :)

   Poista
  3. Ainakin ne voi sanoa että ne oli pari tuntia salilla.. vaikka ei tehnykkään sitten mitään :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  4. Kyllä sun kuule nyt pitää "Kaukkis" muuttaa tänne Etelään kun me kaikki haluttais niin kovasti treenata sun kanssa! :)) On kuule täällä Lahdessakin sosiaali ja terveysala! ;)

   Poista
  5. Niin on, mutta halusin lähtä vähän kauemmas kalaan :)

   Onneks siellä etelässä teillä on toisenne, niin ette oo ainakaan musta riippuvaisia tossa treeniseura-asiassa :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)