perjantai 3. tammikuuta 2014

Uudenvuoden lupailijat part 1

Lupasitko laihduttaa 5 kg, 10 kg tai 20 kg tänä vuonna? Lupasitko että alat lenkkeilemään tai käymään salilla? Ostitko salijäsenyyden? Lupasitko muuttaa ruokatavat terveellisiksi, ja jättää roskaruoat menneisyyteen? Aloititko herkkulakon tai päätitkö pitää karkkipäivän kerran kuukaudessa? Vannoitko olevasi kesällä 2014 rantakunnossa?

Jos mikään edellä mainituista kuulostaa tutulta, on tämä postaus omistettu juuri sinulle.Niin kuin monista lehdistä ja tv-ohjelmista voi päätellä, on alkuvuosi laihduttajien kulta-aikaa. Eikä siinä ole mielestäni mitään vikaa! Minunkin mielestäni uuden vuoden aloitus on jotenkin maaginen pöydän pyyhkivä kokemus, ja mikä onkaan parempi aika lähteä parantamaan omaa oloa ja elämää kuin uutena vuotena menneisyyden epäonnistumiset unohtaen. Niin minä ainakin meinaan tehdä.Eli olit sitten lupaillut mitä tahansa edellisvuosina, tai vaikka viime syyskuussa, ei mikään estä tämän kerran onnistumista, kunhan painoa lähdetään pudottamaan tai kuntoa kohottomaan oikein ja terveellisesti. Päätin tehdä tälläisen pienen kolmiosaisen sarjan kaikille teille jotka ovat aloittamassa matkaa terveempään minään. Itse olen matkani puolivälissä, ja kirjoittelenkin niistä asioita joita minä olen tässä prosessini aikana oppinut, ja joista uskon teille olevan hyötyä.Ensinnäkin, uusi vuosi on kyllä oiva alkumotivaattori, joka ikäänkuin sysää oikealle tielle. Jos laihdutuksen taustalla ei kuitenkaan ole mitään vahvempaa motiivia, on vaarana että et ole yksi niistä selviytyjistä jotka ovat siellä kuntosalilla vielä maaliskuunkin alussa. Ottakaa pää siis mukaan matkaan heti alusta saakka. Miettikää miksi lähdette laihduttamaan ja mitä teidän elämänne siitä saa, ja mitä se menettää. Esittäkää siis itsellenne kysymyksiä ja vastatkaa niihin. Itse selvitin miksi olen lihonnut ja miksi en ole halunnut ennen laihtua, mitä olen pelännyt tapahtuvan jos laihdun? Tämä myös edesauttaa painonhallintaa kun olet päässyt tavoitteeseesi.Motivaatiota ja inspiraatiota kannattaa etsiä myös muilla itselle sopivilla keinoilla. Oli se sitten motivaatiomekon ostaminen, tavoitepalkinnot, laihdutus tv-ohjelmat, blogit tai blogin kirjoitus tai vaikka unelmakroppakuvan laittaminen jääkaapin oveen. Kaikilla toimii hieman eri metodit, ja jos löytää itselleen sopivan, kannattaa sitä käyttää. Toisia motivoi se että kertoo koko tuttavapiirilleen tavoitteistaan, ja toiselle riittää lupaus itselle ja lähimmäisilleen. Ylipäätänsä laihdutus on kaikilla niin yksilöllinen tapahtuma, että vaikka samaistua pystyy paljoltikin toisiin tarinoihin, on jokaisen taustat ja valmiudet omat.Kun olin päättänyt aloittaa elämäntaparemontin, aloin etsiä blogeja, inspiraatiolauseita ja kuvia, sekä ihan vain puhdasta tietoa siitä miten laihdutaan ja mikä on terveellistä ja mikä ei. Ennen blogia aloitin "päiväkirjan" eli kirjoittelin vihkoon esim. ekoista "juoksulenkeistä" ja riipustelin ruokasuunnitelmia. Itseä auttoi kuitenkin ihan aluksi eniten juurikin blogit ja niistäkin löytyvät motivaatiolausekuvat, joita olen tähänkin postaukseen liittänyt.Seuraavassa osassa kirjoittelenkin ruoasta, syömisistä ja dieteistä ja ajatusmaailman ja asenteiden tärkeydestä.

-Kaukaa Kaunis

kuvat: we heart it

4 kommenttia:

 1. Yhdelle toimii yksi, toiselle toinen. Minulle nuo motivointi-iskulauseet eivät merkitse oikeastaan mitään, mutta oman laihdutusblogin pitäminen on ollut hämmästyttävän hyvä konsti saada laihdutuskuuri toimimaan. Ja sen myötä on tullut seurattua muidenkin blogeja saman aiheen tiimoilta, mm. juuri tätä. Kanssabloggaajat tekevät matkasta sosiaalisemman ja antavat vertaistukea. Toimiva systeemi!

  Omat uudenvuodenlupaukseni ovat jääneet aina tekemättä. Laihdutuskuuri on puolessa välissä ja hyvässä vauhdissa, ja kuurin päätteeksi on suunnitelmissa jatkaa tervettä elämää. Laihtuminen mahdollistaa miellyttävämmän kuntoilun, ja kuntoilu saa voimaan hyvin.

  Jatkakaamme siis samalla tiellä, ja uusille herännäisille: lämpimästi tervetuloa mukaan! Tämä on niin mukava matka, että kannattaa hypätä kyytiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Yksilöllistä hommaa kaiken kaikkiaan tää laihdutus :)

   Blogien lukemista suosittelen kyllä kaikille, ja niille jotka tykkää kirjotella, suosittelen myös oman blogin perustamista. Itse olen ainakin kokenut suomalaisen laihdutusblogiyhteisön oikein vastaanottavaksi ja tsemppaavaksi :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  2. Kyytiin olen hypännyt! Itse toivon saavani blogien lukemisesta ja oman blogin kirjoittamista motivaatiota, vertaistukea sekä innostusta tavoitteen saavuttamiseen :)

   Carol

   Poista
  3. Ja se on mahtavaa että hyppäsit :) Uskon että blogi tuokin kaikkea tuota! :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)