keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Unelmien vartalo

Yksi lukija pyysi jo vähän aikaa sitten postausta mun unelmakropasta. Eli millasen kropan mä valitsisin, jos saisi päättää.

Noh, rupesin miettimään tätä ihan tosissaan, koska ennen mun laihdutusurakkaa, ajattelin aina että ihan sama minkälainen kroppa, kunhan se olis laiha! Nyt kuitenkin jo hetken tällä matkalla olleena, on ajatukset lähteneet vähän siitä eteenpäin. Pelkkä laihuus ei takaa sitä että kroppa olis "täydellinen". En tarkota sitä että jonkun laihan tai lihavan kroppa olis jotenkin ruma, tai huono, vaan sitä, että pelkkä laihuus ei riitä siihen että olis omaan kroppaan täysin tyytyväinen.

Totta kai mä olen tiedostanut tämän aiemminkin, mutta jotenkin se on vasta nyt iskostunut mulle että kyllä hoikillakin on oikeus olla tyytymätön vartaloonsa. Ennen olen aina ajatellut että "mitä noikin tossa valittaa, ne on sentää laihoja ja näyttää hyvältä kaikessa!" Ei se kuitenkaan ihan niin mene.

No, mikä olis sitten mun unelmien kroppa? Tällä hetkellä, se olis jotain näistä, ja niiden yhdistelmää:Mä koitin valita sellasia "oikeita" naisia, joihin mä oikeasti voin samaistua, ja jotka ei ole ihan eri svääreissä kun mun tuleva tilanne. Netti ja media ylipäätänsä on täynnä photoshopattuja bikineissä keikistelykuvia, ja ei niissä mitään vikaa ole. Mä en vain halua asettaa itseäni sellaiseen vertailuun, jota mun on täysin mahdoton saavuttaa. Onhan ne mahtavia ne niitten kropat näillä fitness-naisilla, mutta mä en yksinkertaisesti tule koskaan näyttämään siltä, edes photoshopattuna, koska en ole valmis elämään sellaista elämää jonka tuollaisen kropan ylläpito vaatii. Eikä se ole multa pois :) Mutta kuten kuvista näkee, ovat nämäkin naiset aika siunattuja tiimalasi-vartaloilla ja uhkeilla muodoilla, joten kovin lähelle omaa todellisuutta eivät nämäkään päässeet.

Mä tiedän oman vartaloni realiteetit. Mulla tulee aina olemaan sitä ylimääräistä ihoa vatsassa. Ja sitten ne raskausarvetkaan ei tule koskaan katoamaan minnekään. Toisaalta myös tiedän että mitään tiimalasivartaloa mun on turha havitella, jo ihan senkin takia että en ole kovin muodokas "oikeista kohdista". Nää on kaikki mua, ja senpä takia haluan että mun unelmani olisi jotain sellaista mihin mä voin nämä asiat sisällyttää. Toki sitä voi aina haaveilla, mutta se vaan johtaa auttamatta siihen, että sitä ei tule koskaan olemaan tyytyväinen omaan kroppaansa, ja juuri sitä minä koitan tässä muutta, sitä tyytymättömyyttä.

Eli tästä postauksesta tulikin tämmönen ihme paasaussaarna, joka meni ehkä vähän ohi aiheen. Mutta tämmöstä mulla tuli mieleen asiasta.

Ja loppuun haluan vielä sanoa että mun mielestä kaikkien vartalot on omalla tavallaan kauniita. Ja jokaisen tulis löytää itsestään se kauneus, oli se sitten ulkoista tai sisäistä. Elämä on liian lyhyt itsevihaan ja loputtomaan tyytymättömyyteen.

-Kaukaa Kaunis

14 kommenttia:

 1. Hienoja mietteitä! Ihanaa, että on omanlaiset tavoitteet jokaisella ja tärkeintä olisi nimenomaan löytää se oma tyytyväisyys omaan kroppaan :) Ja se oma tietoisuus siitä, mitä on valmis tekemään ja miten elämään jatkossa, jotta se saavutettu kroppa olisi pysyvä. Mun tavoitteet on ehkäpä hieman utopistisia, mutta mulla ei ole kiire saavuttaa sitä! :D Ja haluan jatkossa elää, kuten nyt. Eli sitä tulee sellaiseksi, miten elää. Sen näkee sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin hyvä toi että sitä on sellanen miten elää. Pitää niin paikkaansa.

   Ja tosiaan, parasta on löytää se itselle sopiva tavoite, ja tehdä siitä unelma :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 2. Kuinka paljon sulla on tällä hetkellä löysää ihoa? Kuinka helposti raskausarvet huomaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä sitä on semivähän, koska vatsassa on vielä aikalailla sitä täytettä, joten ihokaan ei roiku vielä kummemmin. Varsinkaan jos on vähääkään turvotusta.

   Raskausarvet ovat ainakin mun mielestä erittäin huomattavissa, koska niitä on niin paljon, ja ne ulottuu navan yläpuolelle. Eli vaikka tässä hoikistutaan, en tiedä näkeekö minua koskaan biitsillä bikineissä...

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 3. Tässä sulle mainio herkkuvinkki, proteiini letut:
  2 toosi kypsää banaania
  2 kananmunaa
  Reilu desi protskujauhetta
  --> kaikki sauvasekottimella/blenderillä sekaisin ja paista pannulla öljyn kera pieniä paksuja lettuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä olenkin kuullut noista protskuletuista, mutta en oo vielkä koskaan kokeillut. Pitää kyllä kokeilla nyt kun mulla on noita proteiinijauheitakin :D

   Kiitos :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 4. Ei raskaus arvissa ole murunen mitään pahaa! D: Minulla itselläni on raskausarpia ja repeymiä synnytyksen takia. sisäreisissäni on pienet ''repeymät'' ja alavatsasta navan yläpuolelle on mulla raskausarpia. Voisin ottaa kuvan masustani jossain välissä.

  Raskausarvet on kumminkin sellaisia joita ei tarvitse hävetä. sillä tiä tulee yleensä jokaiselle naiselle... Yleensä, ellei käy oikein hyvä tuuri. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no mä en ole ollut raskaana, joten mulle ne arvet on enemmänkin muistutus siitä että oon joskus ahtanut itseeni niin paljon roskaa että mun iho ei ole riittänyt. :/

   Kaippa mä joku päivä olen vielä sinut niittenkin arpien kanssa, mutta tällä hetkellä tilanne on tämä.

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 5. Tosi hienosti kirjoitit, piristi! Kiitos! :-)

  Nina

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Elämä tuli vähän tielle, mutta olen täällä taas! :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
 7. Onko kaikki hyvin? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on! I'm back!

   Ihana että täällä ollaan huolissaan :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)