tiistai 17. syyskuuta 2013

5k to 10k - viikko 2

Huh! Selvittiipäs siitä! Viikko kaksi siis ohi kymmeneen kilometriin tähtäävästä juoksuohjelmasta.

Tällainen oli viikon 2 ohjelma:

Päivä 1: 20 minuutin vakaa juoksu
Päivä 2: 10 min hölkkä, 2 min nopea juoksu, 2 min hölkkä, 2 min nopea juoksu, 2 min hölkkä, 8 min vakaa juoksu
Päivä 3: 35 min vakaa juoksu

Ja kaikkii kuuluu luonnollisesti 5 min alkulämmittely kävelyä ja 5 min loppujäähdyttely kävelyä.

Päivä 1 oli helppo ja meni nopeasti ohi. Ei mitään kummempia, kunhan vaan juoksin ja sitten se loppukin.
Päivä 1, viikko 2


Päivä 2 taas: huh. Joo-o, tuli ihan c25k:n alkuajat mieleen. Ei hyvää päivää kun teki tiukkaa. Heti alusta jo hölkkäosuudella rupes jalat jumimaan. Tuntu että vaikka meni kuinka hiljaa niin ei auennut. No, sen kun sain tuskailtua loppuun, alkoikin nopean juoksun osuus. Noi pitää siis juosta niin lujaa kun jaloista lähtee. Sillon ei kyllä näistä jaloista lähtenyt kovin lujaa, mutta juoksin kuitenkin ihan tosissaan. Syke huiteli siellä 190 kieppeillä. 2 min meni kuitenkin yllättävän nopeasti, ja sitten hölkkä välissä, ja uudestaan ryntäämään. Sain kuin sainkin nopeast juoksut alta pois, mutta jälkelle jäi vielä elämäni pisin 10 minuuttinen. 2 min hölkkä tuntu jo tuskalta, ja sitten kun piti vielä kiriä tahtia ja juosta 8 min meinas puhti loppua.
En tiedä millä sisulla sitä sitten loppuun saakka vedettiin, mutta kivalta se ei kyllä tuntunut. Katoin ton viimesen kasiminuuttisen aikana kelloa ainaski 9 kertaa.
Mä olin kuitenkin ihan ylpeä lopulta suorituksesta, mutta kyllä se voimia vei. Ihan kiva vaan toisaalta että tulee haastetta kun nyt on päästy "helpolla" tää alku. Tältä se tuntu sillon c25k:ssakin. Eli tästä siis vaan eteenpäin!

Päivä 2, viikko 2

Päivä 3 oli semirankka. Huomas kyllä että ei ollut pitänyt lepopäivää liikunnasta koko viikkona, joten oli lihaksetkin vähän kovilla. No, ei siinä muuta, mutta tuntu että koko ajan sai olla tsemppaamassa itteä että jatkajatka! Normaalisti pystyn alkuun juoksemaan ainakin sen 20 min ilman ongelmia ja sen jälkeen sitten alkaa tsempit että jaksan vielä lisää. Nyt se alko heti ekan 5 min jälkee. Mutta pääasia oli että sain suoritettua, vaikka vähän hitaammin juoksinkin. Paitsi että nyt kun vertaan ton ekan päivän juoksuun niin mähän juoksin kolmantena päivänä lujempaa? Oho, ei siltä kyllä tuntunu.

Päivä 3, viikko 2
Mutta nyt jälkikäteen ajateltuna viikko 2 oli kiva. Sai vähän haastetta, ja kaloreita paloi! Jee!

Palaillaa taas näihin asioihin kun viikko 3 on suoritettu :)

-Kaukaa Kaunis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)