maanantai 23. syyskuuta 2013

5k to 10k - viikko 3

Taas on yksi viikko 5k to 10k -juoksuohjelmaa takana.

Tän viikon juoksut meni näin:

Päivä 1: 20 min vakaa juoksu
Päivä 2: 10 min hölkkä, 5 min tempojuoksu, 10 min hölkkä
Päivä 3: 40 min vakaa juoksu

Päivä 1: Sama kun kahella edelliselläkin viikolla, helposti meni. Ei sen kummempaa kommentoitavaa.

Päivä 2: Yllättävän nopeesti meni toi viisi minuuttia kovempaa juoksua. Eka hölkkäosuus oli ihan normi, ehkä hölkkäsin vähän hitaammin kun tavallisesti. Sitten se kovempi juoksu. Mä en nyt osaa oikein erotella että mitä vauhtia pitää mitäkin mennä. Toi vakaa juoksu ja hölkkä on selkeet, mutta sitten on toi tempo ja nopeajuoksu. Tässä tempojuoksussa juoksin suht lujaa. En tiedä olisinko jaksanukkaan sitten kovepaa juosta jos se oliski ollut nopeajuoksu. No, pää asia kuitenki että tahti kiristyy ja jaksaa kuitenki loppuun saakka.
Päivä 2, viikko 3
 Oli muuten hassu tunne kun syke oli yli 190 ja sitten tuli hölkän vuoro. Tuntu että en menny ollenkaa eteenpäin kun vaan tepastelin että saisin sykettä vähän alemmas. Mutta nopesti "selvisin" tosta tempojuoksusta ja ei ollut mitään ongelmaa saada loppuhölkkä hoidettua.

Päivä 3: Odotin tätä 40  minuutin juoksua aika kauhulla. Päätin kuitenkin että kyllä mä siitä selviän, ja että keskityn nyt vaan siihen että saan sen suoritettua ja unohan kaikki ajatukset vauhdista.
Päivä 3, viikko 3
Se tuntu loppujenlopuks yllättävän kevyeltä se 40 min, mutta täytyy myöntää että mä en tosiaankaan "juossut" kovaa. Vois sanoa että se oli sellasta löysää hölkkää paikoin. Ja vaikeinta tässä oli oikeestaan se että tiesin juoksevani liian hiljaa. Toistin ittelleni uudestaan ja uudestaan että vauhdilla ei ole nyt väliä, niin silti ajattelin koko ajan että pitäis nopeuttaa tahtia. Kun korvista kuului että on aika aloittaa loppujäähdyttely, tajusin että olin juossut liian hiljaa. Olisin nimittäin pystynyt kevyesti jatkaamaan vielä kuinka kauan. Siinä vaiheessa olin vähän pettynyt itseeni että miks mun piti laiskotella kun olisin saanut parempaakin tulosta. Pääsin siitä kuitenkin yli, ja oon ihan tyytyäinen että sen 40 min hölkkäsin putkeen. Opinhan kuitenkin että seuraavalla pitkällä juoksulla otan alun rennosti, ja puolen välin jälkeen kirin vähän, ja alan ottamaan näin muutenkin sitten loppukiriä kun aika alkaa olemaan lopussa. Haluan olla niin uupunut siinä vaiheessa kun alkaa loppukävely että hyvä kun jalat kantaa.

Viikko 3 on ohi, ja se tarkoittaa sitä että kolmannes on suoritettu! Enää kuusi viikkoa niin tämä tyttö juoksee (ainakin melkein) kympin! Jesjes!

-Kaukaa Kaunis

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa mun korvaan ihan järjettömän rankalta, mutta just sellaselta, että tosta kun selviää niin on kyllä ihan megasuperhyvä fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilis on kyllä mahtava juoksulenkin jälkeen. Ja näissä juoksuohjelmissa on just se hyvä puoli että "pakottaa" ittensä tekemään jotain minkä luulee olevan mahotonta, ja mitä ei kokeilis jos joku ei käskis :)

   -Kaukaa Kaunis

   Poista
  2. Olis kiva saada mahdutettua omaankin liikuntakalenteriin toi juoksutreeni, mutta vähän menee nyt jo ahtaalle perus lenkkeilyn saaminen sekaan. Tunnit loppuu kesken, kun toi mun liikkumaan pääseminen on vauvanhoidosta kiinni :/

   Poista
  3. Ehkäpä joku päivä sitten? :)

   Hyvin sä kuitenkin saat liikuttua ottaen huomioon että sulla tosiaan on se vauva. Mä en tiiä miten mä kykenisin laihduttamaan jos pitäis hoitaa vielä pientä lasta! :D

   -Kaukaa Kaunis

   Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)