lauantai 21. syyskuuta 2013

Ruokakaapin kätköistä

Tänään kurkataan vähän keittiön kaappeihin.

Nykyään kauppareissua suunnitellessani menen keittiöön ja katson löytyykö kaikkea perustavaraa, eli rahkaa, raejuustoa, kasviksia, hedelmiä... Ennen menin vain kauppaan (yleensä nälkäisenä) ja ostin mitä mieli teki ja usein kaupassa piti käydä useasti viikossa koska söin ostamani ruoat yleensä saman tien pois.

Mutta nykyään on vähän eri sävelet. Käyn kerran viikossa kaupassa, ja tiedän mitä sieltä ostan, ja ainoa heräteostos saattaa olla joku hedelmä mikä on tarjouksessa.

Tässäpä kuitenkin kurkkaus ruokakaappeihin, niin näette mitä meikällä kuluu.

Tässä olis jääkaappi kokonaisuudessaan:

Kuten näkyy, niin rahkaa, raejuustoa ja kasviksia löytyy. Nyt täytyy puolustella heti (:D) että puolet on kämppiksen, mm. kokis ja salsakastikkeet ym.. Eli mä olen aika hyvin päässyt eroon kaikesta turhasta mitä on kaapeissa, joten ei ole sitten niitä housutuksiakaan. Ylähyllyllä näkyy myös pähkinöitä. Niitä tulee syötyä välipalana suht usein.

Vihanneksista aina löytyy sipulia, porkkanaa ja joitain salaattitarvikkeita. Käytän paljon pakastevihanneksia (mistä unohin ottaa kuvan, äh) koska ne on niin käteviä, eikä pilaannu.

Jätskirasiassa tai muissa rasioissa säilytän sitten valmista ruokaa minkä sitten syön ruoka-aikaan :)

Sitten kuivakaappiin:

Tässä on hyvä esimerkki siitä miltä huono kuva näyttää.
Sieltä löytyy kanamunia, thairuokaan kastikkeita ja soijaa, rypsiöljy, kookosöljy, papuja, kvinoaa ja sitten peremmällä on pastat ja riisit jos joskus tulee tarvetta.

Ja tässä olis vähän tarkemmin kaikista käytetyimmät ruoka-aineet:

 Pavut on viimeisin innostus. Ne on hyviä proteiininlähteitö, ja superhelppo käyttää. Kvinoa myöskin on uusi tuttavuus, mutta oon rakastunut siihen jo täysin. Se on kuiturikas ja proteiinirikas riisin tai pastan korvike. Maistuukin hyvälle!
 

Sitten on puuroon menevät ruisleseet ja pellavarouhe. Kuitua!
Kookosöljylle mun pitää omistaa ihan oma postaus tässä joku päivä. Se on lemppareinta maailmassa!
Sitten rahka ja raejuusto, laihduttajan parhaat kaverit <3
Lihana toimii 90 % ajasta kana, joka ei haittaa mua yhtään koska se on niin nannaa. Ja sitten tonnikalaa tulee myös käytettyä jonkun verran.

Ja ei unohdeta mausteita joilla ruoasta kuin ruoasta saa hyvän makuista!



Näiden lisäksi kuluu vielä puuroahiutaleita ja vettä :) Sekä satunnaiset feta, oliivi ja kermaviiliherkuttelut :)

Onko teillä tullut laihdutuksen myötä uusia ruokatuttavuuksia?

-Kaukaa Kaunis 

8 kommenttia:

  1. Oon vääräuskoinen, sillä rahka ja raejuusto ei oo koskaan ollu mun parhaita kavereita >:D Nykyään oon totutellut syömään niitä, aiemmin en voinut edes sietää. Ei ne kyllä edelleenkään herkkua ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Rahka kyllä vaati mullakin totuttelua, ja välillä täytyy keksiä jotain vähän erilaista, esim. smoothie että menee se rahkakin alas...

      -Kaukaa Kaunis

      Poista
    2. Mä oon vetänyt nyt turkkilaista jogurttia niin paljon, että oli pakko vaihtaa. Kermarahka menee hyvin alas, mutta sitä ei saa meillä kaikkialta. Mä oon nyt syönyt ananasta seurana, kun luin sen poistavan nestettä ja minähän tunnetusti uskon kaiken :P

      Poista
    3. Ananas kyllä poistaa nestettä :)Ja on hyvää!

      Pitääki ostaa purkkiananasta seuraavan kerran kaupasta.

      Ja toi kermarahka kuulostaa tosi... kermaiselta? Onko se kuitenki diettiruokaa? :)

      -Kaukaa Kaunis

      Poista
    4. Siinä on 10% rasvaa ja mullehan se passaa hyvin, kun mä karppaan :D

      Poista
    5. Kuulostaa aika herkulliselta! :)

      -Kaukaa Kaunis

      Poista
  2. Laihdutuksen aloittamisen jälkeen on itsellä chilin käyttö lisääntynyt entisestään. Olen ennenkin syönyt tulista ruokaa, mutta nykyään syömäni ruoka on sellaista, mitä ei oikein muut syö (onneksi lisään vasta lautaselle yleensä suurimman osan chilistä). Käytän naga morichia, jota laitan pikku palasen lautaselle ruuan sekaan tai 111k scoville kastiketta, jota tulee nykyisin lorauteltua jo varmaa ruokalusikallinen lautaselle. Olen huomannut, että tämä pitää annokset pienempinä (tämä oli minun ylivoimoimaisesti suurin ongelma aikaisemmin), kun ruoka vähän polttelee. Se on myös terveellistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on itseasiassa sama. Oon tehnyt sen kyllä huomaamatta, mutta monesta olen wokkia maustanut siracha-kastikkeella ja tulisella punaisella thaitahnalla. Mä olen kyllä aina tykännyt tulisesta ja kestän aika tulista ruokaa, joten tämänkin tajusin vasta kun kämppikseni maistoi ruokaani ja haukkoi hetken henkeään kun oli "vähän tulista" :D

      -Kaukaa Kaunis

      Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)