lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kunnon nostattaminen vs rasvan poltto?

Siinä mun uudessa sykemittarissa (polar ft 7) on sellanen ominaisuus että se jaottelee sen kuinka kauan lenkistä menee kuntoa kohottavalla tahilla, ja kuinka kauan poltetaan rasvaa. Eli otetaanko käytettävä energia rasvasoluista vai hiilihydraateista.

Olen käyttänyt mittaria vasta pienen hetken, mutta kaikkien lenkkien jaottelu on mennyt kutakuinkin samoilla jaoilla. Eli melkein koko lenkki toimii kuntoa kohottavana ja rasvaa polttava osuus on pieni.

Tästä syntyikin kysymys siitä kummalla puolella mun kannattaisi olla.

Alussa ihmettelin miten voi olla mahollista että vaikka hölkkäilen välillä hyvinkin rauhalliseen tahtiin, on rasvaa polttava osuus niin pieni. No, ymmärsin kuitenkin pian sen että minun kuntoni on sen verran huono että se syke nousee helposti ja nopeasti korkealle jos teen minkäännäköistä aktiviteettia.

Jos siis haluan olla rasvaapolttavalla alueella tulisi mun joko kävellä tai mahdollisesti uida tai pyöräillä, että syke pysyisi tarpeeksi alhaalla. Silloin ei kuitenkaan kalorit kulu samalla tahdilla.

Onko se siis auttamattomasti niin että niin kauan kuin rakennan eden jonkunlaista kuntopohjaa, en pääse tehokkaasti kuluttamaan rasvasoluja urheillessa?

Kyllähän toi kuntoakohottavakin totta kai pudottaa painoa, mutta en tiedä mikä suhde sillä on sitten lihasten kasvuun ja voimistumiseen.

Olisiko se siis parempi että kävelisin ja saisin rasvasolut työhön jolloin prosessi olisi vain niin paljon hitaampi. Vaikuttaako tämä esim. siihen kuinka paljon vatsaan jää löysää ihoa?

Olen yhtä kysymysmerkkiä tämän kanssa, eli jos jollain on tietoa tästä asiasta, kaikki apu otetaan vastaan :)

-Kaukaa Kaunis

2 kommenttia:

  1. Se, että poltat enemmän rasvaa, kun teet pienemmällä sykkellä on pelkkä myytti. Tai no ei aivan, sillä urheilun aikana energiaa otetaan rasvasta, jos teet matalalla intensiteetillä, ja hiilareista, jos kovalla.

    Mutta tämä ENEMMÄN kuin korvaantuu harjoituksen jälkeen, jolloin keho palautuessaan polttaa sitä rasvaa. Enemmän kuin sen matalan intensiteetin harjoituksen aikana, eli jatka vain samaan malliin! :) luen tätä blogia järjestyksessä, joten en tiedä onko tämä tullut myöhemmin ilmikin tässä, mutta päätin kommentoida saman tien, kun myöhemmin en muistaisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Kiitos tästä tiedosta. Mä en ole kauheasti välittänyt siitä että huitelen siellä kunto-osastolla kun juoksen, mutta kyllä se välillä on mieleen tullut että olisikohan se parempi laihdutuksen kannalta jos olis enemmän sitä matalan sykkeen harjoitusta.

      -Kaukaa Kaunis

      Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)