tiistai 27. elokuuta 2013

Pohdintaa ja mietteitä

Tänään annan ajatuksen juosta ja kirjoitan kaikkea mitä laihdutus on tuonut mielen päälle.

Lahjoitin tänään ison ikeasäkillisen vaatteita kirpparille. Sinne meni paljon vaatteita joita en ole käyttänyt piiitkiin aikoihin, ja paljon myös sellaisia vaatteita jotka päätin jättää taakse jo nyt. Tein tilaa uusille pienemmille vaatteille, kun sen aika koittaa!

Kävimpä myös Punnitse ja säästä-kaupassa, josta ostin papuja (raakoja) ja linssejä, joista sitten saan vähän terveellistä vaihtelua ruokavalioon. Ostin ihan prismasta viimeksi tölkkipapuja, ja innostuin ihan tosissani. Niissä on todella vähän kaloreita, ja ne tuo lisää proteiinia ja kuituja ruokavalioon. Mutta halusin kokeilla miten papujen valmistaminen ihan alusta saakka lähtee toimimaan. Teen lähiaikoina tarkempaa postausta kaikesta uudesta ja kivasta mitä ruokakaapistani löytyy.

PiiSamikin postauksessaan pohti sitä kuinka elämäntavat ovat muuttuneet näin lyhyessä ajassa. Sitä täytyy minunkin kyllä ihmetellä. Ajatelle mitä kaikkea törkyä sitä on itseensä tunkenut! Ja aivan liikaa! Lautasmalli oli aivan päällänsä kun saatoin keittää perunoita ja tehdä sen kanssa ruskeaa kastiketta. Missä kaikki ravinto? Ei ihme että oli koko ajan nälkä. Puhumattakaan kaikesta siitä pastasta ja muusta teollisuusmössöstä mistä minäkin energiani sain monta vuotta. Vasta näin jälkikäteen ajateltuna olo oli koko ajan tukkoinen ja väsynyt. Mikään ei kiinnostanut ja kaikki tuntui hirveältä urakalta. Nyt jopa huomaa jos ruuansulatuksessa on jokin pielessä, kun ennen eli siinä samaisessa sumussa koko ajan. Miten sitä ennen ei tullut ajatelleeksikaan että omaa oloa voisi helpottaa huomattavasti ja näinkin helpolla(?).

Yksi uusi asia on myös urheiluvaattet. Mulla ei ole ollut minkäännäköisiä urheiluvaatteita ennen kun nyt kesällä niitä ostin ihan urakalla alennusmyynneistä. Kotiin palattauani rupesin ihan miettimään että mihis minä nyt nämä tungen? Tein siis yhden lipaston tilaa kaikille urheiluhömpälle, kuten vaatteille, sykemittarille, hiuspannoille ymym... Pieni järjestelijä minäni vinkuu onnesta!

Ja tänään lenkin jälkeen suihkussa saippuoidessa itseäni huomasin että minähän jopa ulotun pesemään selän paremmin kuin koskaan ennen! Jeejee!

Ostin vaa'an ja arvatkaan vaan kuinka paljon mua himotti heti kokeilla mitä se näyttää. Pidin pintani ja punnitsen itseni kuten suunniteltu on 2.9. Tänään kokeilen tosin käsipainoilla pitääkö vaaka paikkaansa. Vaihtoehtoina olisi ollut hienompiakin vaakoja jotka näyttivät kehon rasvaprosenttiä ym. mutta pääsyin sitten halvimpaan ja yksinkertaisimpaan versioon. Eli ensi maanantainaluvassa painopäivitys ja muutoskuvia. Alkaa taas jo vähän jännittämään mitä siellä sitten näkyy. Odotan myös innoissani syyskuuta kun ryhmäliikuntatunnit alkavat ja 5k 2 10k alkaa.

Ehkä mä lopetan nyt tähän ennen kun karkaa homma käsistä.

Lähiaikoina siis luvassa kurkkausta ruokakaappiin, ruokapäiväkirjaa ja mahdollisesti reseptiä jos joku kokeilu onnistuu erityisen hyvin :)

-Kaukaa Kaunis

4 kommenttia:

  1. Mä kokeilin tänään ekaa kertaa ikinä papuja, ja vitsi ne on hyviä! En tajuu miten en oo ikinä ennen käyttäny niitä missään, mut nyt alan ihan varmasti tunkemaan niitä joka ruokaan :D kikherneet on seuraava mun kokeilulistalla ja ehkä jopa linssit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin käytin ekaa kertaa papuja vähän aika sitten. En ymmärrä miksi niitä ei oo tullut käytettyä, niillä voi korvata lihankin monista ruokalajeista :)

      -Kaukaa Kaunis

      Poista
  2. Ei ihan jaksanutkaan koko blogia lukea kerralla, mutta tähän asti alusta ja huomenna loppuun :) Todella mielenkiintoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh! Melkonen urakka :D Mutta kiva että pitää mielenkiintoa yllä. Sun kommentteja on ollu tosi mukava lukea :)

      -Kaukaa Kaunis

      Poista

Hei! Kerro ihmeessä mitä mielenpäällä on :)